Conform rechizitoriului, în cursul anului 2013, Aurel Victor Şirgher a pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 40.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă conducerea unei instituţii bancare şi că poate interveni în scopul aprobării unei cereri de finanţare pentru firma acestuia.
În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Aurel Şirgher l-a lăsat pe acelaşi administrator să creadă că are influenţă asupra directorului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj şi, contra unei sume de bani, poate să intervină pe lângă acesta, în scopul rezolvării favorabile a unor dosare pe care societăţi comerciale ale administratorului sau ale altor membri ai familiei acestuia le au la această instituţie publică.
La data de 26 mai, reiterându-şi poziţia faţă de acelaşi om de afaceri, inculpatul Şirgher a pretins de la acesta suma de 25.000 euro din care, la data de 6 iunie, a primit suma de 20.000 euro.
‘De asemenea, ca urmare a unei înţelegeri anterioare cu inculpaţii Dordea Romeo şi Niţă Cristel, inculpatul Şirgher Victor Aurel a cunoscut că aceştia i-au cerut omului de afaceri, pentru ‘intervenţia’ la directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj, suma de 40.000 euro, din care, la data de 6 iunie, cei doi inculpaţi au primit 20.000 euro. La data de 31 mai, inculpatul Niţă Cristel pretinsese pentru acelaşi ‘serviciu’ un avans de 5.000 euro’, se arată în comunicat.
La data de 6 iunie, după ce a primit de la omul de afaceri suma de 20.000 euro, la ieşirea dintr-un hotel situat Capitală, inculpatul Aurel Şirgher a fost prins în flagrant de organele de urmărire penală, asupra sa găsindu-se suma de bani menţionată.
‘În aceeaşi zi, şi ceilalţi doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant de organele de urmărire penală, la ieşirea dintr-un restaurant din zona Gării de Nord. Asupra inculpatului Dordea Romeo, din suma de 40.000 euro pretinsă anterior, s-a găsit suma de 20.000 euro remisă de omul de afaceri’, susţine DNA.
Potrivit sursei citate, în zilele de 18 şi 19 iunie, s-a încercat încheierea cu inculpaţii a unui acord de recunoaşterea vinovăţiei, în conformitate cu art. 478 Cod procedură penală, dar aceştia nu au fost de acord cu pedeapsa propusă de procuror.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.