‘În cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele şase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale’, se arată în comunicatul DNA.
În cazul magistratului, suspect în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Cpp: ‘suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei’.
Sursa citată menţionează că, având în vedere calitatea sa de judecător, procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a suspectului.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
Reprezentanţii DNA au ajuns la sediul CSM cu cerea de încuviinţare în cazul lui Stan Mustaţă.
Judecătorul Stan Mustaţă făcea parte din completele care judecau dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare – în care este judecat şi Dan Voiculescu – şi pe cel al fostului manager al Clubului Steaua Mihai Stoica.