„Cu prilejul Zilei justiţiei, conducerea DNA le urează tuturor procurorilor, judecătorilor şi reprezentanţilor celorlalte profesii juridice, multă sănătate şi succes în activitatea profesională. Justiţia este un pilon al statului de drept, iar independenţa, integritatea şi accesibilitatea sa către cetăţeni sunt valori esenţiale care trebuie respectate atât în interiorul sistemului judiciar, cât şi în exteriorul său. Corupţia continuă să fie prezentă în multe zone ale societăţii, de aceea, combaterea corupţiei trebuie să rămână un scop care să coaguleze energii, voinţă politică, resurse umane şi logistică”, se arată într-un comunicat al DNA.
Potrivit sursei citate, „o societate democratică nu poate prospera decât pe un fundament curat, clădit pe legi clare şi cu oameni integri”.
„Procurorii în general, şi procurorii anticorupţie în mod special, reprezintă o categorie care are în atribuţii apărarea intereselor generale ale societăţii şi descoperirea şi sancţionarea comportamentelor frauduloase care deturnează banii publici, frânează dezvoltarea firească a societăţii şi sufocă meritocraţia.
Procurorii DNA sunt pe deplin conştienţi de misiunea şi de aşteptările pe care societatea românească le are de la ei. De aceea, în aceasta zi cu semnificaţie puternică pentru întregul sistem de justiţie, conducerea DNA doreşte să îi asigure pe cetăţeni că lupta împotriva corupţiei continuă: cu totală angajare, cu fermitate şi profesionalism, în deplina respectare a legalităţii. Deşi sunt conştienţi de misiunea dificilă pe care o au, procurorii anticorupţie rămân angajaţi şi responsabili faţă de rolul lor. Pentru a fi eficienţi în munca lor, garanţiile de independenţă trebuie păstrate şi reconsolidate, iar baza legală care determină acţiunea trebuie restabilită”, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.
Conducerea DNA îi îndeamnă pe procurorii care lucrează în instituţie să îşi facă meseria cu mult curaj şi responsabilitate şi se angajează să îi susţină, în limita legalităţii, în toate situaţiile dificile pe care ar putea să le întâmpine. De asemenea, le lansează o provocare celorlalţi procurori eligibili să se înscrie la concursurile viitoare pentru întărirea DNA, afirmând că este o instituţie cu un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă o societăţii româneşti.