Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au admis în parte cererea DNA și au confirmat redeschiderea urmăririi penale față de făptuitorii Adrian Semcu, fost deputat și fost prefect al județului Prahova, pentru luare de mită, Veronica Diaconu (fostă Ioniță), fost primar al comunei prahovene Gorgota, pentru luare de mită, Cătălin Constantin Stan, fost subprefect al județului, pentru luare de mită, Mariana Stoian, pentru dare de mită, și Vasile Tudora, pentru luare de mită.
Decizia este definitivă.
Surse judiciare au declarat că procurorii au administrat noi probe în acest dosar, astfel că s-a cerut redeschiderea urmăririi penale.
Conform surselor, Semcu, deputat la acel moment, este suspectat că ar fi intervenit pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri.
Un număr de 14 inculpați, între care și Veronica Diaconu, Cătălin Stan, Vasile Tudora și Mariana Stoian, au fost trimiși în judecată, în decembrie 2008, într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri care au provocat un prejudiciu de 20 milioane euro în dauna statului. În același dosar a fost trimis în judecată și directorul Administrației Domeniilor Statului (ADS) Prahova, Dumitru Oproescu.
Conform DNA, cele 250 de hectare de teren aparțineau Fermei de cercetare și producție agricolă Stoenești, aflată în administrarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (USAMVB) .
Tribunalul Prahova s-a pronunțat pe fond în acest dosar, fostul primar Veronica Diaconu și fostul subprefect Cătălin Stan fiind condamnați la șase ani, respectiv patru ani de închisoare cu executare.
Ceilalți 12 inculpați au fost, de asemenea, condamnați, unii primind pedepse cu suspendare.
Adrian Semcu, actual director al SC Hidro Prahova, este urmărit penal și în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, Iulian Herțanu, el fiind, de asemenea, trimis în judecată în dosarul de corupție al deputatului Mircea Roșca.