Tot ceea ce trebuie să faci este să privești imaginea de mai sus și să observi care este umbrela diferită din toate cele 45. Ele par a fi identice, însă una dintre ele nu seamănă cu cealaltă. Nu vă dați bătuți și încercați, pe cât posibil, să fiți atenți.
Nu este ușor să rezolvați un astfel de test de perspicacitate deoarece este creat ca o iluzie optică care să joace feste ochilor privitorilor. Nu mulți oameni reușesc să facă asta, așa că vom dezvălui răspunsul corect.
Citește și : Doar cei mai pregătiți oameni pot găsi cheia ascunsă din această poză. Vezi dacă ai un IQ peste medie
Umbrela diferită este cea de-a doua de pe al doilea rând.
Testarea coeficientului de inteligență, sau a IQ-ului, este o metodă care este folosită pentru a măsura abilitățile și potențialul cognitiv al fiecăruia. Deși imperfect, testul IQ rămâne un instrument valoros pentru evaluarea anumitor caracteristici ale inteligenței.
Mai mult, studiile au arătat că îmbunătățirea IQ-ului cuiva poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale, precum și asupra bunăstării generale a indivizilor.
Citește și : Test IQ cu chibrituri. Mută un singur băț pentru a corecta ecuația 2-1=17 în doar câteva secunde
Testarea IQ implică o serie de teste standardizate concepute pentru a măsura diferite abilități cognitive, inclusiv rezolvarea problemelor, raționamentul logic și orientare în spațiu.
Rezultatele acestor teste sunt utilizate pentru a calcula scorul IQ al unui individ, care este un mod de măsurare a abilităților cognitive ale acestuia, în raport cu populația generală.
Deși există dezbateri cu privire la măsura în care scorurile testelor IQ sunt maleabile, sunt dovezi care sugerează că anumite activități pot îmbunătăți abilitățile cognitive.
De exemplu, efectuarea de exerciții fizice regulate poate îmbunătăți funcția cognitivă a oamenilor și poate crește volumul creierului.
În plus, activitățile care provoacă creierul, cum ar fi puzzle-urile și jocurile, au dovedit că îmbunătățesc abilitățile cognitive, în special în domenii precum rezolvarea problemelor și memoria.
Testele IQ nu îmbunătățesc direct inteligența, dar identifică punctele forte și slabe ale fiecăruia. Odată ce aceste aspecte sunt cunoscute, se poate lucra la dezvoltarea abilităților specifice, precum gândirea critică sau rezolvarea problemelor. Exercițiul constant, expunerea la noi informații și provocările intelectuale pot stimula creșterea cognitivă.