Doctorul Mihail Pautov aruncă bomba! 10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des

Mihail Pautov este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți medici din România. Chirurgul a devenit viral în mediul online după ce a început să posteze diverse studii, soluții, dar și trucuri pentru o viață sănătoasă, care au avut mare priză la public.
Alina Costache
20 apr. 2023, 13:27
Doctorul Mihail Pautov aruncă bomba! 10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des
Doctorul Mihail Pautov aruncă bomba! 10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des

10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des. Recent, medicul Mihail Pautov a dezvăluit care sunt beneficiile sexului și de ce unii doctori ne recomandă o viață sexuală activă.

Citește și Metodă mai puţin obişnuită de slăbit dezvăluită de dr Mihail Pautov: „Apare o secreție mai mare de hormoni tiroidieni care dă un boost metabolismului bazal și ne ajută să slăbim mai ușor”

10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des

Mai mult, renumitul chirurg a prezentat 10 motive pentru care este bine să ai relații intime cât mai des.

„Cu toate că o astfel de recomandare adresată direct unui pacient nu este întocmai etică, întrucât viața sexuală ține mai mult de aspectele emoţionale, profund particulare şi intime ale fiecărei persoane, este bine să ne reamintim de efectele benefice ale unei vieți sexuale coerente.

Iată câteva motive:

1. Ajută în incontinenţa urinară prin controlul vezicii urinare.

Mai mult de 25% dintre femei sunt afectate de incontinență urinară. Sexul, în acest caz, funcționează ca un antrenament pentru musculatura pelviană, întărind tonusul acestor mușchi care combat incontinența urinară.

2. Ajută la combaterea hipertensiunii arteriale.

Cercetările sugerează o legătură între sex şi reglarea hipertensiunii arteriale. Multe studii de referinţă au constatat că activitatea sexuală – nu masturbarea! — scade tensiunea arterială sistolică. La femei, orgasmul stimulează eliberarea hormonului oxitocină, care are ca efect direct scăderea tensiunii arteriale. Sexul, ca parte a unei relații emoționale, este deosebit de bun pentru inimă, atât organic, cât şi emoțional. Studiile arată că problemele emoționale, cum ar fi stresul, furia, anxietatea și singurătatea, contribuie la riscul de atac de cord, într-o măsură comparabilă ca fumatul și colesterolul ridicat.

3. Este un exerciţiu fizic.

Sexul este o formă foarte bună de exercițiu fizic. Nu va înlocui alergatul în parc, dar se va adăuga, în mod benefic, la rutina săptămânală de sport. Sexul folosește aproximativ cinci kilocalorii pe minut, cu patru kilocalorii mai mult decât uitatul la televizor. Sexul necesită un efort fizic consistent și o creștere a frecvenței cardiace; consumul caloric din timpul actului sexual este cu 4 kcal / minut mai mare decât statul pe canapea și cititul unei cărți (nu insinuez nimic aici).

4. Sexul întăreşte sistemul imunitar.

Este dovedit în studii că persoanele care au o viață sexuală activă necesită mai puține zile de concediu medical anual; o relație directă, de cauzalitate, poate fi întărirea sistemului imunitar prin… sex. Un studiu realizat la Universitatea Wilkes din Pennsylvania a demonstrat că studenții care au făcut sex de cel puțin 2 ori pe săptămână aveau în sânge o concentrație mai mare de anticorpi specifici IgA, comparativ cu cei care au făcut sex mai rar. În mod cert, să faci doar sex nu te va face imun la boli, dar poate ajuta.

5. Reduce durerea.

Orgasmul poate bloca durerea, căci eliberează un hormon care ajută la ridicarea pragului durerii. Un studiu din 2013, publicat în Cephalalgia, arată că orgasmul ameliorează considerabil durerile de cap și migrena indiferent de partenerul sexual, de poziţia actului sexual sau de tipul de sex practicat. Cu toate acestea, atingerea orgasmului este esenţială pentru efectul antialgic al sexului .Crampele uterine sunt unele din cele mai neplăcute momente cu o cadență lunară pentru o femeie. Înaintea unui orgasm, uterul este mai relaxat, urmând ca, în momentul climaxului, fluxul sangvin intrauterin să crească, ajutând astfel la relaxarea crampelor uterine. Pe lângă asta, contracţia uterină în timpul orgasmului ajută la eliberarea unor chimicale în sânge care acţionează ca analgezice naturale la nivel cerebral.

6. Scade riscul unui infarct.

Cum spuneam, sexul este bun pentru inimă, în mod direct. Cercetările au demonstrat că bărbații care fac sex de cel puțin 2 ori pe săptămână au un risc de 2 ori mai mic de a face atac de cord/infarct, lucru datorat unei echilibrări a raportului de hormoni estrogen/testosteron.

7. Reduce riscul cancerului de prostată.

Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane arată ca bărbații care ejaculează de cel puțin 21 de ori pe lună sunt mai puțin predispuși la cancer de prostată. Interesant este că atât sexul cu un partener, cât și emisia nocturnă și masturbarea au făcut parte din ecuația acestui studiu.

8. Stimulează libidoul şi sporeşte dorinţa.

„Pofta vine mâncând”, cum s-ar spune. (Detest proverbele, nu știu de ce le folosesc). Și totuși, așa stă treaba și în sex. Actul sexual crește libidoul și îl va face pe următorul mai dorit și mai plăcut. La femei, actul sexual va întări elasticitatea vaginală, fluxul sangvin și, prin asta, și lubrifierea vaginală naturală, deci, acest act sexual va fi mai plăcut.

9. Îmbunătăţeşte somnul.

După sex ți se face somn, iar cauza principală este eliberarea masivă a hormonului prolactină. Nivelul de prolactină secretat după orgasmul obținut în urma unui act sexual este cu 400% mai mare decât după masturbare, după cum arată un studiu publicat în Biological Psychology, în 2006. 44 Această creștere a prolactinei şi scăderea bruscă a dopaminei post-orgasm sunt şi cauza bine-cunoscutei separări emoționale care survine imediat după orgasm. Nu e că nu te mai place, ci corpul îi dictează că îi este somn, un index neurohormonal al sațietății sexuale.

Prolactina este eliberată fiziologic ca răspuns neuroendocrin și în stările depresive. La Universitatea din Groningen, Olanda, au fost realizate studii asupra evenimentelor cerebrale care acompaniază orgasmul, atât la bărbat, cât și la femeie. Tehnicile utilizate au inclus Tomografia cu Emisie de Pozitroni PET și RMN. Creierul uman reacționează aproape identic în timpul orgasmului în cazul ambilor parteneri. Imaginile au evidențiat faptul că largi porțiuni din cortexul cerebral își reduc temporar activitatea în timpul orgasmului.

10. Ameliorează stresul.

Apropierea de partener are ca efect ameliorarea stresului și a anxietății. Atingerea și îmbrățișarea celui drag eliberează în corp hormonul atașamentului, oxitocina, care stă și la baza „high-ului” dat de MDMA și care clocotește în sângele mamelor în timpul sarcinii și al alăptării.Ţine cont de faptul că sexul nu trebuie să fie niciodată scopul final. Bucură-te de efectele benefice ale acestuia doar cu persoana potrivită. Relația emoțională și sentimentală cu partenerul este scopul, doar ea ne va conduce la o viață sexuală corectă şi la beneficiile acesteia, niciodată invers. Însă dacă ai parte de sex ocazional, nu uita să folosești mijloace contraceptive. Extras din cartea – „Alegerile care iți pot salva viața”, a scris medicul Mihail Pautov pe pagina sa de Facebook.

Citește și Mesajul dur al doctorului Mihail Pautov, de origine ruso-ucraineană: „Mi-e ruşine că mă consider rus. Ruşii au ţinut la sân şi au sprijinit un dictator dement”

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă ai ploșnițe în pat. Metoda care te ajută să descoperi insectele ascunse
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Actele de identitate, modificări importante. Se aplică de la 1 martie 2025
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
O statuie antică de marmură, descoperită de un grec lângă un tomberon
MediaFlux
DONALD TRUMP AMENINȚĂ RUSIA! LOVITURĂ pentru PUTIN privind RĂZBOIUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București