„Se interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință. Sse interzice consumul de produse stând în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul unității”, se arată în document.
„Se interzice consumul de alimente/băuturi la scaunele situate la bar si se limitează interactiunea persoanelor stând in picioare. Se interzic activitățile de divertisment (dans) în cadrul unității de alimentație publică”.
Nu e permis ca la o masă să stea mai mult de şase persoane, însă se fac excepţii când vine vorba despre membrii aceleiaşi familii.
Angajaţii sunt obligaţi să poarte în permanenţă mască de protecţie şi mănuşi şi să se dezinfecteze înainte de fiecare servire. Mai mult, aceştia vor face „triaj observațional” al clienților care intră în restaurant. Clienţii care prezinză semne vizibile de infecţie respiratorie nu vor putea intra în restaurant.
Atât la intrarea în restaurant, cât şi pe mese trebuie să existe dezinfectanţi.
Pentru a face posibilă distanţarea socială, o masă va fi ocupată, iar următoarea va rămâne liberă. În locurile în care plata se face la casa de marcat, trebuie instalate panouri de protecţie din plexiglas.
Clienţii vor fi nevoiţi să facă rezervare înainte sau să se înscrie în registru la intrarea în restaurant. Cel puţin o persoană de la masă trebuie să-şi dea datele de contact.