În martie 2017 un judecător al secţiei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova admite cererea de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă formulată de procurorii de la DNA Ploieşti. Sebastian Ghiţă, prin intermediul avocatului contestă această decizie la Curtea de Apel Ploieşti.
Potrivit documentului prezentat de România TV, Curtea de Apel Ploieşti îl citează pe Sebastian Ghiţă pentru data de 3 aprilie 2017 la şedinţa în care urma să se judece contetstaţia la mandatul de arestare. Ba chiar este emis pe numele fostului deputat un mandat de aducere. Întrucât Sebastian Ghiţă nu se afla în ţară, acesta a fost reprezentat de avocatul său, Andrei Zarafiu. Judecătorul Curţii de Apel Ploieşti – Gheorghe Casandrescu – acceptă cererea DNA şi emite un mandat de arestare pe 30 de zile pe numele lui Sebastian Ghiţă, decizia fiind una definitivă.
Zece zile mai târziu, DNA Ploieşti cere Curţii de Apel anularea mandatului de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă. Fără a fi citat sau fără să i se aducă la cunoştinţă, Sebastian Ghiţă a fost reprezentat, la data de 14 aprilie, de un avocat din oficiu – Enache Antonio Pârâu. Acesta a fost de acord cu tot ceea ce a susţinut reprezentatul DNA Ploieşti, Lucian Onea, prezent la şedinţă, după cum reiese şi din documentele obţinute în exclusivitate de România TV. În aceste condiţii, judecătorul Curţii de Apel Ploieşti – Gheorghe Casandrescu – acelaşi care a emis în urmă cu 11 zile un mandat de arestare pe numele lui Ghiţă anulează propria decizie şi emite alta. Ba mai mult, şi grefierul prezent la această şedinţă era acelaşi, aşa cum reiese din documente.
Acelaşi document arată că decizia poate fi atacată în termen de 3 zile, însă nici avocaţii, nici Sebastian Ghiţă nu sunt înştiinţaţi cu acest lucru. Şase zile mai târziu acelaşi judecător – Gheorghe Casandrescu – constată greşeala în mandatul de arestare emis pe numele lui Sebastian Ghiţă şi, din oficiu, dispune îndreptarea eroarii. Eroarea consta în faptul că mandatul de arestare pe numele lui Sebastia Ghiţă, emis în urmă cu 6 zile fără ca fostul deputat să fie măcar înştiinţat, nu se putea ataca. Astfel, el a dispus schimbarea sintagmei „cu drept de contestaţie în trei zile de la comunicare” în decizie definitivă.
Referitor la documentele prezentate, Sebastian Ghiţă a spus: „Numai pe timpul lui Ceaușescu se întâmpla astfel de ilegalități, de încălcări de drepturi. Nu știu cum pot să comentez când văd că persoana care trebuia să mă reprezinte, acest domn Pârău, a pus concluzii în numele meu, spunând că e de acord cu eu am fost arestat„.