Liviu Dragnea, reclamant, este reprezentat de B. O’Connor, ca solicitor, și de S. Gubel, ca avocat, iar pârâtă este Comisia Europeană.
În reclamație, Liviu Dragnea cere „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018″ și „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.
Președintele PSD reclamă că în cursul investigației OLAF i-a fost încălcat dreptul la apărare și nu i-a fost asigurat acces la documentele agenției europene antifraudă.
„1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.
2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.
3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.”
Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană la Tribunalul UE de la Luxemburg (CJUE), acuzând că nu i-a acordat dreptul la apărare și nu a respectat prezumția de nevinovăție în cazul în care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovată compania Tel Drum, despre care procurorii DNA spun că îi aparține liderului PSD.