Doi canadieni care au vizitat România au încercat să prepare acasă unele dintre cele mai renumite și apreciate feluri de mâncare tradiționale românești: mici, sarmale și papanași . Cei doi turiști candadieni, fascinați de preparatele de la noi, au dorit să aducă o parte din experiențele lor culinare din România în propria bucătărie pentru a celebra o zi de naștere într-un mod aparte.
Pentru a realiza aceste preparate, au primit ajutor, sub formă de ingrediente, din partea unui prieten român, inclusiv un plic cu mix de condimente special pregătit. De asemenea, au menționat că dețin o rețetă autentică, pe care au ales să o păstreze secretă, adăugând un element de mister și autenticitate „aventurii” lor culinare.
Cuplul a început prin a pregăti amestecul pentru mici, utilizând pasta specifică bine cunoscută în România. Ei au descoperit că procesul de preparare nu este foarte dificil și, în final, au obținut un rezultat care le-a depășit așteptările. Această experiență a fost o dovadă a abilităților lor culinare și a pasiunii pentru gastronomia românească, promovând astfel cultura culinară a României într-un mod unic și personal.
„Ce cadou mai bun pentru soția mea, pentru petrecerea de mâine, ar putea fi decât cea mai bună mâncare de pe pământ? Așa că astăzi vom facem mici. O luăm pe calea mai ușoară și folosim un premix. Pe spatele pachetului veți observa scris în limba română, ceea ce înseamnă că aceștia sunt cât se poate de autentici. Îi mulțumim mult lui Andrei, care ne-a dat aceste pachete în Arad, când ne-am întâlnit cu el. Pe pachet scrie să se adauge 50 de mililitri de apă, dar noi știm rețeta adevărată. Vom pune ingredientul secret. Și acesta este berea în loc de apă. Acum… partea distractivă. Iei carnea, faci micii. Am mâinile acoperite cu ulei. Cred că e bine”, a spus Steve într-un vlog de pe Youtube.
Bărbatul a mai mărturisit că partenera sa de viață, Ivona, s-a apucat de făcut sarmale cu varză pe care a murat-o singură. Cei doi turiști canadieni au făcut pentru prima oară sarmale, însă se așteptau să ruleze carnea după ce s-a gătit. Cu toate acestea au reușit să ducă la capăt treaba migăloasă, deși le-a luat o oră să aibă un rezultat bun.
„Vom mânca ceva desert la prânz. Să încercăm. Problema pe care o avem este că aluatul nostru pare un pic apos. Cred că primul pas din rețetă a fost să eliminăm apa din brânza de vaci și nu știam exact cum să facem asta. Nu am știut exact cum. Adică aluatul nostru a devenit prea apos, apoi am adăugat mai multă făină pentru a-l lega și poate că nu va fi amestecul potrivit. Adică arată bine și miroase bine”, a mai spus Steve, în timp ce prăjește aluatul de papanași.
Din păcate, pentru turiștii canadieni, rezultatul nu a fost unul foarte bun din punct de vedere vizual. Papanașii nu au avut un aspect tocmai plăcut, motiv pentru care cei doi recunosc că mai au de lucru la acest capitol.
„Hai să încercăm măcar. Sos alb care este frișcă și smântână și are niște gem de afine. Destul de bun. Trebuie să mai lucrăm puțin la formă, dar gustul este bun. Exteriorul este crocant, iar interiorul este frumos, moale și cald. E greu să pui aluatul în forma potrivită în ulei. În primul rând, ca să fiu corect, cred că a fost un pic lichid. Trebuie să fie mai dens. Data viitoare o vom face mai bine”, a încheiat Steve.