Medicii au anunţat că fac demersuri în aşa fel încât cei doi copii arşi cu ciorbă fierbinte să fie transferaţi la Iaşi.
Ana Maria Ungureanu, managerul Ambulanței Vaslui, a declarat, sâmbătă, că la Spitalul din Huși au ajuns cu mijloace proprii, doi copii cu arsuri prin lichide fierbinți.
Potrivit Mediafax, cei doi copii s-au ars, cel mai probabil, cu ciorbă fierbinte.
Medicii spun că fetiţa de un an şi nouă luni este în stare gravă, având arsură de gradele 2-3 pe 90% din suprafața corporală.
Şi băieţelul s-a ales cu arsuri, dar el este în stare stabilă. El s-a ales cu o arsură de 2 pe 6% din suprafața corpului.
Reprezentanții Spitalului Huși fac demersurile pentru ca cei doi copii să fie transferați la Spitalul Sf. Maria din Iași.
Citeşte şi: Remedii rapide pentru arsuri. Top şapte leacuri demne de încredere, din natură
Când te arzi sau te opărești ușor, nu este nevoie să te apelezi neapărat la serviciile de urgență, mai ales pentru că există remedii rapide, ce ajută la vindecare.
În primul rând, o arsură se bagă sub jet de apă rece, acest lucru răcește pielea, stopează arsura și ameliorează durerea. În al doilea rând, este nevoie de a trata zona sau zonele cât mai rapid și eficient. Iată, deci, remedii rapide pentru arsuri.
Remedii rapide pentru arsuri – jet de apă rece urgent
Este bine de știut, doar zonele mici și afectate superficial de arsură sunt tratabile acasă, orice altă rană din cauza arsurii, care este mai profundă trebuie tratată la spital. Dacă, totuși, considerați că nu v-ați rănit prea rău, puteți urma sfaturile rapide pentru arsuri.
Imediat după accidentul în urma căruia s-a produs arsura, se va ține zona afectată sub jet de apă rece. Dacă nu aveți apă în zonă, folosiți orice, precum lapte, ceai rece, zăpadă. Este bine să țineți arsura cel puțin 20 de minute în apă sau lichid rece. Atunci când apar inflamații, se înlătură bijuterii, haine sau alte accesorii care pot strangula pielea.
Arsura se poate înveli cu o folie transparentă sau pungă de plastic, peste care se pune un prosop înmuiat în apă rece sau chiar gheață. Acest bandaj temporar este menit să împiedice infectarea și apariția altor complicații. Dacă apar bășiți, aveți grijă să nu se spargă, ele reprezintă stratul de protecție. Dacă se sparg, atunci curățați cât mai bine zona și acoperiți cu un bandaj, dar nu foarte strâns. Bandajul se poate lipi, iar în cazul arsurilor aveți nevoie de cât mai mult aer, pentru a permite rănii să se vindece.