Doi parlamentari britanici cer guvernului sa apere fumătorii în fața OMS

Cu toții cunoaștem pe cineva care încă mai fumează și am observat eforturile depuse de acesta în timp ce se luptă să renunțe. Fumatul este o dependență nocivă care ucide 75.000 de oameni în fiecare an în Marea Britanie, iar 6,6 milioane de oameni - sau mai mult de 13% din populația adultă – continua să aibă acest obicei.
Filip Stan
27 apr. 2023, 14:51
Doi parlamentari britanici cer guvernului sa apere fumătorii în fața OMS

Parlamentarii Andrew Lewer și Mary Glindon cer guvernului Marii Britanii să apere fumătorii în fața OMS. ”Să ne amintim de „fumătorii noștri uitați”, să luptăm cu OMS și să facem tot ce putem pentru a realiza împreună acel viitor fără fumat”, este îndemnul parlamentarilor și vicepreședinților Grupului Parlamentar Britanic citați de express.co.uk.

Parlamentarii Andrew Lewer și Mary Glindon susțin că în calitate de vicepreședinți ai Grupului Parlamentar pentru Vaping din Westminster, au observat beneficiile pe care vapatul îl oferă fumătorilor, care se îndreaptă către o alternativă mai puțin dăunătoare, scăzând riscul dezvoltării bolilor legate de fumat sau deces.

Public Health England (în present Office for Health Improvement and Disparities/Biroul pentru Îmbunătățirea Sănătății și Disparități) a observat acest lucru încă din 2015, într-o analiză independent realizată de experți, care a concluzionat că vaporizatoarele sunt cu 95% mai puțin dăunătoare decât tutunul care arde și că au potențialul de a ajuta fumătorii să renunțe la fumat. Putem fi mândri ca țară că Public Health England a fost una dintre primele agenții guvernamentale din lume, care se ocupă de protejarea și de îmbunătățirea sănătății populației, care a recunoscut rolul important pe care îl poate juca vapingul în sprijinirea reducerii efectelor nocive ale tutunului, mai spus cei doi parlamentari.

Acum, datorită vapingului există aproximativ 2,5 milioane de foști fumători în Marea Britanie.

”De aceea, am salutat declarația Ministrului Sănătății Publice, Neil O’Brien, de la începutul acestei luni, când a reconfirmat angajamentul Guvernului față de vaping ca o modalitate de a realiza planurile Marii Britanii pentru un viitor fără fumat până în 2030.

Pentru a atinge această țintă, totuși, trebuie să facem două lucruri.

Primul este să apărăm sănătatea publică de cei din întreaga lume care ar încerca să forțeze Marea Britanie să urmeze un curs diferit și, din punctul nostru de vedere, mai dăunător.

În luna noiembrie, în Panama, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va organiza a zecea Convenție-cadru pentru controlul tutunului (FCTC) – COP10.

Spre deosebire de transparența și deschiderea COP26, cea mai cunoscută conferință privind schimbările climatice unde Marea Britanie și-a demonstrat leadershipul global, COP10 din Panama va oferi decizii luate nu în ​​camere pline de fum, ci cu siguranță în spatele ușilor închise, departe de ochii presei și al dumneavoastră, al publicului.

Nu este un secret în cercurile de sănătate publică că, în ciuda multitudinii de dovezi disponibile, OMS este anti-vaping. Se agită încercând să pună în practică viziunea lui Michael Bloomberg, miliardarul filantrop american care a cheltuit sute de milioane de lire sterline pentru a elimina consumul de nicotină, indiferent de potențialul demonstrabil pe care îl are vapingul în a ajuta fumătorii din toată lumea să renunțe.

În ciuda faptului că Marea Britanie este cel mai mare contributor financiar la FCTC de când a început să se întâlnească la primul COP în 2006, nu am reușit să influențăm OMS sau să convingem majoritatea celorlalte națiuni care participă la acesta, că vapingul poate ajuta un miliard de fumători din toată lumea să renunțe la fumat”, mai spus cei doi parlamentari britanici.

În acest sens, cei doi parlamentari spun că ”dacă OMS și COP10 sunt hotărâte să meargă într-o direcție care nu este în interesul nostru național – în ciuda tuturor dovezilor – atunci trebuie să ne întrebăm serios dacă scopul este cel bun și dacă dorim să continuăm să folosim banii contribuabililor britanici pentru a plăti pentru asta”.

”Nici unul dintre noi nu suntem fumători. Nici nu vapăm. Într-o lume perfectă, am prefera ca nimeni să nu folosească deloc produse cu nicotină, dar în această țară încă există 6,6 milioane de fumători „uitați”, pentru care vaporizarea nu a funcționat.

Ceea ce ne duce la al doilea lucru pe care trebuie să-l facem pentru a obține un viitor fără fumat până în 2030. Trebuie să ne uităm la ce altceva putem face pentru a-i ajuta să renunțe pe acești fumători „uitați”.

În evaluarea dovezilor din 2018, Public Health England a sugerat că produsele care nu se ard pot fi considerabil mai puțin dăunătoare decât țigările, dar că sunt necesare cercetări suplimentare – independent de interesele comerciale ale marilor companii de tutun.

De atunci, nu s-a întâmplat nimic. 6,6 milioane de fumători au fost abandonați, mulți fiind disperați să renunțe, dar incapabili să o facă. De aceea, solicităm guvernului să reanalizeze de urgență acea revizuire a dovezilor din 2018 și să stabilească, pe lângă avantajele dovedite ale vapingului, ce se poate face mai mult cu alte produse de reducere a efectelor nocive pentru a sprijini fumătorii – membrii familiei, prietenii, colegii și străini deopotrivă – care vor să renunțe definitiv la acest obicei”, mai spun parlamentarii Andrew Lewer și Mary Glindon.

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Capital.ro
Lovitură pentru Călin Georgescu. Decizia luată chiar acum de judecătorii Curții de Apel
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cea mai proastă veste a sfârșitului de an. Se umblă la bani
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Aterizare de urgență la Graz pentru o cursă Swiss Air
MediaFlux
DEZVĂLUIRI din AVIONUL MORȚII! Detalii CUTREMURĂTOARE din cursa BUCUREȘTI ZURICH
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii