Doi ucraineni s-au căsătorit într-un buncăr din Mariupol! ”A făcut verighete din staniol, aveam impresia că nu vom mai avea timp”

Doi ucraineni s-au căsătorit într-un buncăr din Mariupol. Valeria Subtoina și Andriy Subotin s-au întâlnit înainte de războiul din Ucraina, chiar la locul de muncă, la Agenția Poliției de Frontieră din Mariupol. Acum, cei doi și-au unit destinele și, indiferent de presiunea simțită, au dovedit că iubirea
Filip Stan
09 iun. 2024, 15:09
Doi ucraineni s-au căsătorit într-un buncăr din Mariupol! ”A făcut verighete din staniol, aveam impresia că nu vom mai avea timp”

Doi ucraineni s-au căsătorit într-un buncăr din Mariupol. Valeria Subtoina și Andriy Subotin s-au întâlnit înainte de războiul din Ucraina, chiar la locul de muncă, la Agenția Poliției de Frontieră din Mariupol.

Acum, cei doi și-au unit destinele și, indiferent de presiunea simțită, au dovedit că iubirea există, chiar și în cele mai grele perioade.

Citește și Emil Boc îi îndeamnă pe români să iasă la vot neapărat! I-a dat exemplu pe ucraineni. ”Tinerii ca voi, din Ucraina, au schimbat computerul cu kalasnikovul!”

Pentru cei doi ucraineni a fost dragoste la prima vedere și de când s-au întâlnit, cei doi nu au mai putut să se despartă unul de celălalt.

„El era special, era atât de cald să fiu în preajma lui. Era mereu amabil și nu a refuzat niciodată să ajute pe cineva. În prima zi în care ne-am întâlnit, mi-am dat seama că Andrii era foarte diferit de ceilalți”, a spus Valeria Subotina.

La trei luni de relație, cei doi s-au mutat împreună.

„Am călătorit mult, am mers la munte, ne-am întâlnit cu prietenii. Am pescuit împreună și am petrecut mult timp în aer liber. Am vizitat teatre, concerte și expoziții. Viața era plină”, a mai povestit Valeria.

”Trebuia să-mi apăr orașul”

Mai mult decât atât, cuplul a planificat și nunta, însă planurile au fost schimbate total în februarie 2022, când armata rusă a invadat Ucraina.

Cuplul a planificat chiar și nunta, dar planurile lor au fost schimbate radical în februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

„Timp de câțiva ani înainte de invazia la scară largă, am fost cu adevărat fericită. Știam despre amenințările lui Putin și ne dădeam seama că va fi un război, dar nu voiam să mă gândesc la asta”, a adăugat femeia.

Înaintea de invazie, Andriy i-a spus Valeriei să plece din oraș, dar ea nu a vrut.

„Știam că, indiferent ce se va întâmpla, trebuia să fiu în Mariupol, trebuia să-mi apăr orașul”, a fost de părere Valeria.

În timpul atacurilor, cei doi au ajuns în subteran în buncărele Azovstal, iar pe 15 aprilie, o bombă a fost lansată asupra uzinei, unde Valeria a fost cât pe ce să-și piardă viața.

„Am fost găsită printre cadavre, singura în viață. Pe de o parte, un miracol, dar pe de altă parte, o tragedie teribilă. Mirosul de sânge și de putrefacție era peste tot. Era un loc foarte înfricoșător, unde camarazii noștri răniți, cu membre amputate, zăceau peste tot. Nu puteau primi ajutor adecvat, deoarece existau foarte puține materiale medicale”, a mai povestit femeia, conform BBC.

Fiind într-o situație dificilă, Andriy a decis s-o ceară pe Valeria de soție chiar în buncăr.

„Aveam impresia că se grăbea, că nu vom mai avea timp. A făcut verighete din folie de staniol cu propriile mâini și m-a cerut în căsătorie. Bineînțeles, am spus da. A fost dragostea vieții mele. Iar verighetele noastre făcute din folie de staniol – erau perfecte”, a declarat ea.

La data de 5 mai, ceremonia a fost oficiată de un comandant aflat la uzină, unde au avut uniformele ca ținută de nuntă.

Din nefericire, cei doi nu au putut să se bucure prea mult de căsnicie pentru că pe 7 mai, Andriy a fost ucis în luptă la uzina siderurgică, de un atac rus.

„Oamenii spun, adesea, că simți ceva în interior atunci când moare o persoană iubită. Dar eu, dimpotrivă, eram într-o dispoziție bună. Eram căsătorită și îndrăgostită.

Citește și Războiul din Ucraina. Avertisment sumbru al şefului forţelor armate norvegiene: „NATO are trei ani să se pregătească pentru un război declarat de Rusia”

Am fost mireasă, am fost soție, iar acum sunt văduvă. Cel mai înfricoșător cuvânt”, a mai spus Valeria.În data de 20 mai, soldații ucraineni din Azovstal s-au predat, iar femeia a fost printre cei 900 de prizonieri de război luați cu forța de armata Rusiei.

„Ne-am uitat prin ferestrele autobuzului la clădirile pe care le iubeam, la străzile pe care le știam atât de bine. Au distrus și au ucis tot ceea ce am iubit – orașul meu, prietenii mei și soțul meu”, a mai spus ea.

Valeria Subotina a fost eliberată în aprilie 2023, în urma unui schimb de prizonieri.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'