Liderul interlop Dumitrel Buricea s-a stins din viață spre tristețea famliei și a apropiaților. Sute de persoane l-au însoțit pe acesta pe ultimul drum, blocând întreg centrul orașului. Cortegiul funerar al liderului interlop Dumitrel Buricea a pornit, în jurul orei 12.00, de la restaurantul ”Modern”, spre cimitirul din Vidin. Numărul enorm de persoane care au fost prezente au arătat cât de respectat a fost interlopul care „făcea legea” în anii `90-2000. Din cortegiul său funerar au făcut parte trei autospeciale pline de flori, la care s-a adăugat un șir enorm de mașini.
Trupul neînsuflețit al lui Dumitrel Buricea a fost depus la restaurantul „Modern”, unde potrivit unor surse, la priveghi au fost prezenți membri ai clanului Corduneanu. Totuși, la înmormântare n-au fost observați oameni politici sau lideri interlopi.
”În contextul înmormântării, pe raza municipiului Brăila, nu au fost instituite restricții de circulație însă polițiștii sunt prezenți în vederea dirijării traficului rutier, pentru evitarea aglomerației, în cazul în care situația o va impune”, a transmis Poliția.
Dumitru Buricea a fost cunoscut sub numele de „Dumitrel Buricea”, fiind liderul interlopilor din Brăilița. Acesta a suferit recent un accident vascular, la vârsta de 73 de ani, motiv pentru care a fost transportat de urgență la București, cu şanse minime de supravieţuire, după cum ne-au informat anumite surse. Interlopul nu a rezistat prea mult, din cauza stării grave în care se afla, decesul fiind confirmat la spitalul unde era internat. Dumitrel Buricea a stăpânit zona Brăilița, impunându-se în lumea interlopă a Brăilei în anii ’90 – 2000, când rivaliza cu interlopi din vechea gardă, respectiv Titel Crăcănatu.
Clanul Buricea a fost condus până acum de Dumitrel Buricea, iar acum va fi preluat integral de fiul acestuia, Marian Buricea. Acesta este deja fiind personaj principal în multe dosare penale deschise de Poliție și Parchet.
Dumitru Buricea a fost trecut pe lista personajelor cheie ale Revoluţiei din decembrie 89, răsplătite cu o indemnizaţie lunară pe viaţă. La Brăila, și alți cunoscuţi interlopi locali sunt pe lista celor care au cerut şi obţinut statut de „luptător cu rol determinant” în Revoluţia din decembrie 89. Buricea şi Crăcănatu sunt două exemple în acest sens, ambii cunoştinţe vechi ale poliţiştilor brăileni, după ce ani la rând au fost implicati în atacuri la care au participat sau pe care le-au comandat, conform Obiectiv Vocea Brăilei.
Citește și: Destinul tragic al unui băiețel de trei ani. A murit după ce a fost uitat de părinți toată ziua în mașină