Doliu în lumea teatrului! A murit Alexandru Lulescu, la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere. Actorul și-a prevestit moartea

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață, în urma unui accident vascular cerebral, la doar câteva zile de când și-a serbat ziua de naștere.
Filip Stan
17 iun. 2022, 10:34
Doliu în lumea teatrului! A murit Alexandru Lulescu, la doar câteva zile după ce și-a serbat ziua de naștere. Actorul și-a prevestit moartea

Alexandru Lulescu a murit la vârsta de 90 ani. Înmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu, iar duminică trupul neînsuflețit va fi depus duminică la Teatrul Constantin Tănase din București.

„Astăzi, dimineață la ora 6 m-a sunat la telefon, Doamna Maria Lulescu, să-mi spună că a plecat dintre noi maestrul Alexandru Lulescu.
A rânduit Bunul Dumnezeu, ca ieri, 16 Iunie, să-i dau Sfânta Dumnezeiasca Împărtășanie, venerabilului meu prieten și fiu duhovnicesc, marele actor, Alexandru Lulescu.

Despre un asemenea om, ca maestrul Lulescu, pot vorbi ore întregi la superlativ! “Tata Lulu” așa cum îi spuneam, avea sufletul poleit cu aur, zâmbetul de-a pururi pe buze, iar chipul plin de bunătate… Talentat, înțelept și iubitor de oameni, avea grijă, întotdeauna, de cel puțin de două ori pe săptămână, să mă sune, să mă întrebe de vorbă și să-și exprime bucuria de a mă auzi, și că aceasta îi umple inima de bucurie…

L-am cunoscut cu mult timp în urmă, în preajma unor iluștri prieteni, ca Aristide Buhoiu, Ion Dolănescu, Grigore Vieru și mulți alții…

L-am iubit ca pe un tată, iar acum la vremea unei temporare despărțiri, îi promit lui Tata Lulu că nu o să-l uit niciodată și că va fi de-a pururi în smeritele mele rugăciuni.

Iubea Biserica și slujirea preoțească, adeseori, împreună cu familia, venea la biserica voievodală Sfântul Gheorghe-Nou, participând la Sfintele Liturghii, cu o bucurie greu de arătat în cuvinte…

Drum bun spre Împărăția lui Dumnezeu, Tata Lulu, suflet frumos și plin de lumină!”, a transmis părintele Emil-Nedelea Cărămizaru.

Alexandru Lulescu era internat într-un centru de îngrijire și cu o zi înainte să moară a presimțit acest lucru și a cerut să fie împărtășit.

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului. „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Alexandru Lulescu, actor de Cartea Recordurilor

Alexandru Lulescu a petrecut 70 de ani pe scenă. Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă) a fost în anul 1952. Rolul era amuzant: solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”. Joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.

Actorul făcea stand-up comedy, în anii ’60-’70-’80, înainte ca genul să se fi născut. În ultimii ani, comicul a rămas printre ultimii actori ai generației sale. Rând pe rând, mulți au plecat dintre noi. Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu și alții. Printre ei și marele său partener Nicu Constantin.

Citește și Alexandru Arșinel, vizibil afectat de problemele de sănătate. Cum a ajuns să arate actorul la 83 de ani

Citește și Veste dureroasă despre marele actor Victor Rebengiuc. A făcut anunțul cu lacrimi în ochi

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ciolacu: Nu moare nimeni două zile fără permis. Declarația care înfurie milioane de români
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Marcel Ciolacu promite dubla cetățenie pentru românii din Spania până la finalul anului
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!