Doliu în lumea teatrului. Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a murit la 85 de ani

Este doliu în lumea actorilor din România. Ion Gheorghe Arcudeanu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani, trupul său fiind depus la capela Cimitirului „Sfânta Vineri” din Capitală.
Alina Costache
07 mai 2024, 22:16
Doliu în lumea teatrului. Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a murit la 85 de ani
Doliu în lumea teatrului. Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a murit la 85 de ani

Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Ion Gheorghe Ardeleanu a devenit un artist-simbol al Teatrului Ion Creangă.

Citește și: Doliu în lumea muzicii. A murit unul dintre primii eroi ai chitarei rock, la vârsta de 86 de ani

Actorul Ion Gheorghe Arcudeanu a murit

Ion Gheorghe Ardeleanu și-a început bogata carieră pe scena teatrului pentru copii Ion Creangă. Trupul acestuia a fost depus la capela cimitirului „Sfânta Vineri” din Capitală și va fi înmormântat în cimitirul cu același nume miercuri, 8 mai.

UNITER a publicat un emoționant mesaj de adio, în semn de omagiu față de frumoasa și longeviva carieră a actorului Ion Arcudeanu.

„Ne luam adio de la Ion Arcudeanu, un artist-ctitor a cărui carieră pe scena Teatrului Ion Creangă se confundă cu povestea-i începută acum 59 de ani. Îndrăgitul actor al teatrului pentru copii a decedat ieri, 6 mai 2024.
Pentru cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu, trupul neînsuflețit a fost depus astăzi la capela Cimitirului Sfânta Vineri. Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15.00, la același cimitir. Râmas bun, Ion Arcudeanu! Lumina cerului să vă primească cu brațele deschise!”, se arată în mesajul instituției de pe social-media.

Și Teatrul Ion Creangă a amintit de personalitatea sensibilă și veselă a lui Ion Arcudeanu.

„Timpul are şi el răbdarea lui; oricât de mult am vrea să îl eludăm, în final, inevitabilul se va produce. Chiar dacă momentul este unul dificil pentru familie şi colegi deopotrivă, am vrea să ne amintim de Ion Gheorghe Arcudeanu aşa cum era el tot timpul, vesel, binevoitor şi întotdeauna pregătit să glumească”, se arată pe pagina de socializare a teatrului.

Instituția a rememorat activitatea remarcabilă a lui Ion Arcudeanu și generozitatea prin care și-a împărtășit talentul pe scena teatrului.

„A interpretat peste 50 de roluri pe scena Teatrului Ion Creangă, acestea s-au răsfrânt în nenumărate spectacole și zeci de generații de copii pentru care Ion Gheorghe Arcudeanu a fost Ieremia din ,,Toate pînzele sus’’, Păcală în ,,Snoave cu măști’’, Geppeto în ,,Pinocchio’’, Crainicul în ,,Războiul bucatelor’’, Iepurele de martie în ,,Alice în Țara Minunilor’’, Învățătorul în ,,Amintiri din copilărie’’, Roșu Împărat în ,,Harap Alb’’. Acestea sunt doar câteva dintre personajele cărora le-a împrumutat din energia sa debordantă, din umor, dar și din înțelepciunea pe care o folosea atunci când își construia fiecare personaj. În numele tuturor celor cărora le-ați adus zâmbetul pe buze, dorim să vă mulțumim și vă dorim un drum lin către cealaltă culisă a vieții. Îi puteți aduce un ultim omagiu astăzi, 7 mai, la Capela Cimitirului Sf. Vineri, începând cu ora 15.00. Înmormântarea va avea loc mâine, 8 mai, ora 15:00, la Cimitirul Sf. Vineri (Calea Griviței nr. 202)”, se mai arată pe pagina instituției.

Citește și: Lumea cinematografiei este în doliu! A murit un celebru actor care a jucat în filmul Titanic

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!