A murit redactorul-şef al Sputnik în condiţii suspecte. Yegor Prosvirnin ar fi fost în stare de ebrietate şi s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care s-a produs accidentul fatal. Jurnalistul a susţinut anexarea Ucrainei şi a anticipat izbucnirea unui război civil acolo. Ulterior, Prosvirnin a devenit un adversar înverșunat al preşedintelui rus Vladimir Putin.
Potrivit Daily Mail, Yegor Prosvirnin a murit, după ce ar fi căzut de la etajul patru al unui bloc din centrul Moscovei, după ce din apartamentul lui s-ar fi auzit „țipete și strigăte”
„Yegor Prosvirnin, în vârstă de 38 de ani, şi familia sa au închiriat un apartament la etajul al patrulea al unui imobil din centrul Moscovei. Potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului se afla sub influenţa drogurilor”.
Pe reţelele de socializare au fost publicate imagini, la scurt timp după ce Yegor Prosvirnin a murit.
Journalist and founder of the nationalist project ” #Sputnik and #Pogrom„, Yegor Prosvirnin, 35, died after falling out of the window of an apartment building on Tversky Boulevard in the city of #Moscow , Russia. pic.twitter.com/phiUdF7IMn
— www.anoncandanga.com🚨💣 (@anon_candanga) December 27, 2021
Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin ar fi avut un comportament inadecvat. Din primele informaţii, bărbatul s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor şi a alcoolului. Potrivit sursei citate, Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a distrus mobilă. Pentru a ajunge în apartament, oamenii legii au fost nevoiţi să urce prin balconul alăturat.
Presa rusă a relatat iniţial că un bărbat gol a murit după ce a căzut pe fereastra unei case de pe bulevardul Tverskoy. Victima s-a dovedit a fi redactorul-şef al ziarului Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin. În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală.
Yegor Prosvirnin a fost redactorul şef al revistelor Sputnik şi Pogrom, lansate în 2012. Scopul său era proclamarea Rusiei în stat naţional al poporului rus, precum şi trecerea la standardele şi principiile de bază europene – democraţia, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor şi principiul „statul este pentru ruşii, nu ruşii pentru stat”, potrivit publicaţiei Newsreadonline.com, citate de Ziare.com.
Sputnik și Pogrom au cerut în mod repetat să verifice existența extremismului. În 2015, după publicarea materialelor despre „scopurile și obiectivele naționalismului rus”, a fost inițiat un dosar penal în temeiul articolului 282 din Codul penal al Federației Ruse („Incitarea la ură sau dușmănie”).
În 2017, publicaţiile sale au fost incluse de Roskomnadzor în lista celor interzise şi blocate în Federaţia Rusă. Motivul a fost „propaganda ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”.
Citeşte şi: Elicopter prăbuşit în pădure. 300 de oameni şi drone au căutat epava