Doliu în televiziune. Toată lumea îl ştia pe legendarul prezentator

Amurit Hugh Downs, legendarul prezentator de televiziune al posturilor NBC şi ABC.
Romania TV
04 iul. 2020, 07:29
Doliu în televiziune. Toată lumea îl ştia pe legendarul prezentator

Hugh Downs a fost celebru şi pentru emisiunile de divertisment precum „Concentration”. Din păcate pentru familie şi cei care îi urmăreau activitatea, el a murit joi, la venerabila vârstă de 99 de ani.

Decesul s-a produs la reşedinţa acestuia din Scottsdale (statul Arizona) relatează EFE, citată de Agerpres.Cea care a dat veste tristă a fost chiar nepoata lui Downs, care a anunţat decesul prin intermediul unui comunicat de presă în  care şi-a exprimat durerea şi regretele.

Doliu în România. A murit unul dintre cei mai renumiţi medici ai ţării 

Hugh Downs s-a născut la Akron, Ohio, iar prima oară a apărut pe sticlă în septembrie 1945. El va rămâne în memoria publicului pentru recordul Guinness deşinut pentru cel mai longeviv prezentator de emisiuni cu cele mai multe ore de televiziune la activ.

Downs şi-a început cariera ca prezentator la un post de radio din Detroit, oraş unde în care şi-a terminat totodată şi studiile de profil. A urmat mutarea la Chicago, unde şi-a continuat cariera în ce mai strălucitor mod. El a stârnit zâmbete şi simpatia telespectatorilor adesea.

Spre exemplu, într-un interviu a declarat că înainte de prima sa audiţie pentru un post la televiziune, „nu a văzut niciodată o emisiune” pe micile ecrane.

Printre primele emisiuni de divertisment prezentate de Downs s-a numărat spectacolul cu marionete „Kukla, Fran and Ollie”, un reper în materie.

În anul 1954, el a decis să schimbe atmosfera şi s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru o scurtă perioadă alături de Arlene Francis în cadrul emisiunii „Home”. 

Downs a fost apreciat şi pentru sinceritatea sa, mai ales într-o lume în care puţini lasă să se vadă adevărata personalitate. El dezvăluia că iniţial nu a vrut să lucreze în televiziune, din cauza faptului că o considera „nu foarte populară”.

Totuşi, odată intrat în domeniu, şi-a dat seama în timp că este un loc de muncă mai rentabil decât credea iniţial. În 1956 el obşine şi primul său contract important din postura de prezentator al ultimului sezon al emisiunii „Caesar’s Hour”, condusă de legendarul comediant Sid Caesar.

 

A urmat cooptarea lui în echipa de la „The Tonight Show” un an mai târziu. El a prezentat emisiunea cinci ani, dar a devenit celebru pentru participarea sa la emisiunea „20/20” a postului ABC.

Producţia menţionată l-a făcut să continue proiectul din 1978 până în 1999, anul retragerii sale.

„Hugh şi cu mine aveam personalităţi şi stiluri diferite, dar ne completam reciproc”, a scris colega lui de platou Barbara Walters.

Conform The Washington Post, mai multe detalii pot fi citite în memoriile publicate de aceasta în 2008 sub titlul „Audition”.

 

sursa: Agerpres

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Condimentul care stimulează metabolismul și accelerează digestia, recomandat de Mihaela Bilic: „Merge și cu carne și cu pește și cu legume și cu orez”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Locul unic din România, magnet pentru turiști. Este comparat cu Marea Moartă
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Decizia autorităților: Accesul va fi restricționat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Fetiță de 7 ani rănită în accidentul din Parcul Pantelimon este conștientă și stabilă
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce înotătorii se stropesc cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?