Doliu uriaș în lumea filmului! Un mare actor a părăsit scena și a urcat printre stele: „Un gigant căruia îi port o stimă enormă”

Lumea filmului internațional a suferit o nouă pierdere uriașă! Un mare actor s-a stins din viață lâsând în urma sa o suferință cumplită.
Filip Stan
01 aug. 2024, 16:35
Doliu uriaș în lumea filmului! Un mare actor a părăsit scena și a urcat printre stele: „Un gigant căruia îi port o stimă enormă”
Doliu uriaș în lumea filmului! Un mare actor a părăsit scena și a urcat printre stele: „Un gigant căruia îi port o stimă enormă”

Un alt mare actor ne-a părăsit, lăsând un gol imens în sufletele celor din comunitatea artistică italiană și din întreaga lume. Pierderea sa este resimțită profund de toți cei care l-au admirat și respectat.

Vestea tristă a fost anunțată miercuri, când o adevărată legendă a cinematografiei și a teatrului italian, Roberto Herlitzka, a trecut în neființă la vârsta de 86 de ani. Acest actor excepțional și-a construit o carieră impresionantă care s-a întins pe mai bine de cinci decenii, lăsând în urmă o moștenire artistică de neprețuit.

Citește și: Veste tristă în lumea filmului! Un îndrăgit actor de la Hollywood a murit de cancer

Roberto Herlitzka s-a născut în Torino, Italia, pe 2 octombrie 1937. De-a lungul vieții sale, a dovedit că este un adevărat cameleon al artei, fiind capabil să se metamorfozeze cu ușurință în diverse personaje, fie că era vorba despre piese de teatru, filme sau producții de televiziune. Talentul său remarcabil și versatilitatea sa i-au adus recunoaștere și apreciere atât pe plan național, cât și internațional, consolidându-i statutul de legendă a scenei artistice.

„Îl salutăm cu mare emoţie pe Roberto Herlitzka. La Mostra, ne vom aminti de el ca de unul dintre protagoniştii unor opere importante ale unor maeştri precum Marco Bellocchio şi Citto Maselli”, conform unui mesaj publicat pe platforma X de către Festivalul de Film de la Veneţia.

Deși Herlitzka și-a început cariera pe scena teatrului, tranziția sa către marele ecran în anii ’70 s-a desfășurat într-un mod firesc. Experiența vastă acumulată pe scenele teatrelor i-a oferit o fundație solidă, permițându-i să abordeze cu succes provocările filmului.

Pe parcursul carierei sale prolifice, Herlitzka a colaborat cu numeroși regizori de renume. Printre cei mai proeminenți se numără Marco Bellocchio, Paolo Sorrentino, Luigi Comencini și Nicole Garcia. Acești regizori, recunoscându-i talentul excepțional, i-au încredințat roluri memorabile care i-au consolidat statutul de actor de top.

Un moment definitoriu al carierei sale a fost interpretarea fostului premier italian Aldo Moro în filmul „Buongiorno, notte”, regizat de Marco Bellocchio. Această performanță i-a adus lui Herlitzka o recunoaștere internațională deosebită.

Marco Bellocchio, un regizor cu care Herlitzka a lucrat de mai multe ori, a exprimat în repetate rânduri admirația sa pentru talentul și dedicația actorului, evidențiind impactul său profund în cinematografie.

„A fost un prinţ al teatrului şi cinematografului, un gigant căruia îi port o stimă enormă”, a declarat regizorul Bellocchio, conform agenţiei de presă ANSA.

Faimosul actor a apărut în “La Grande Bellezza” al lui Paolo Sorrentino. Filmul a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin. A jucat, de asemenea, și în ultimul film al lui Paolo Taviani, “Leonora addio”.

Roberto Herlitzka va rămâne în amintirea tuturor ca un artist de excepție. Moștenirea sa artistică va continua să inspire și să influențeze următoarele generații de actori.

Citește și: Doliu în lumea cinematografiei. Un mare actor a murit subit în somn

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Veste proastă pentru TOȚI ROMÂNII! E anunţul momentului legat de impozite
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Cele mai inteligente zodii. Totul depinde de data nașterii
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Metrorex lansează platforma online pentru reîncărcarea cardurilor contactless
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?