Reprezentanții Primăriei susțin că au fost șocați când au văzut cele petrecute, motiv pentru care au făcut toate demersurile pentru remedierea problemei.
„A fost o lucrare câștigată pe SEAP care s-a executat în conformitate cu legea din România. Această lucrare este în garanție doi ani de zile și da, este o problemă: scade nivelul apei foarte rapid și nu ar trebui să scadă foarte rapid. De aceea am făcut demersurile necesare către firma care a executat lucrarea și către firma de proiectare și asistență tehnică și în cel mai scurt timp trebuie să remedieze problema pentru că e problema dumnealor. Toate studiile care s-au făcut înainte pentru balta aceasta sunt paraavizate de instituțiile statului. Nici eu nu m-am așteptat ca într-o lună jumate balta să sece. Am fost șocat, vă spun sincer. La fel ca cei care o văd acum și am făcut demersurile necesare pentru remedierea problemei”, a declarat Dan Vîrtopeanu, administratorul Primăriei Calafat, citat de Agerpres.
Potrivit sursei citate, proiectul nu presupunea popularea cu pește, ci doar menținerea unui nivel de apă care să asigure habitatul pentru păsări etc.
Locuitorii din Calafat afirmă însă că un astfel de proiect într-un oraș în care iarna se încălzesc la bloc cu sobe pe lemne întrucât termoficarea nu mai funcționează nu avea niciun rost, mai ales că orașul este situat pe malul Dunării.
Reprezentanții firmei constructoare au afirmat că analizează situația pentru a găsi soluții de remediere.