Dominic Fritz spune că, deşi apreciază eforturile Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării de a suplimenta fluxurile de vaccinare din Timişoara, ritmul de livrare a dozelor de vaccin este cu mult sub cererea locală.
„Am aflat astăzi că Timişului i se alocă de către Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei prefect Liliana Oneţ, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosinţă, poate să le preia pe toate 7. Sunt în continuare puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală”, a susţinut Fritz, într-o postare pe Facebook.
Primarul din Timişoara i-a mulţumit lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public, după ce i-a solicitat într-o scrisoare deschisă să aloce vaccinurile împotriva COVID-19 în funcţie de solicitări, scrie News.ro.
„Îi mulţumesc colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că judeţele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susţin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuţie, care să includă şi cele două criterii propuse de mine: rata de infectare şi numărul de programări. Solicit în continuare o proiecţie privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiş şi Timişoara, la fel, o proiecţie lunară pentru numărul de fluxuri şi date privind dozele distribuite şi administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraş şi din judeţ”, a scris Fritz.
Dominic Fritz spune că pentru optimizarea fluxului de distribuţie a dozelor ar trebui făcută o prioritizare pe baza interesului pentru imunizare din fiecare judeţ, cuantificabil prin numărul de vaccinări programate.
„Apreciez enorm efortul dvs. și al colectivului de conducere și coordonare a acțiunii de vaccinare care a reușit să mobilizeze resurse impresionante pentru ca România să aibă printre cei mai mulți cetățeni europeni vaccinați. Este o dovadă că statul român poate să se organizeze în fața unei provocări globale uriașe, pandemia de COVID 19, și un semnal că avem cetățeni responsabili, care înțeleg perfect miza acestei acțiuni, din punct de vedere al sănătății publice și al economiei naționale.
În calitatea mea de primar al Municipiului Timișoara am o obligație de transparență și eficiență față de oamenii care trăiesc în acest oraș.
Pentru a ne putea organiza pe măsura așteptărilor și pentru a menține încrederea cetățenilor în acțiunea de vaccinare, avem nevoie, cel puțin la nivel local, de mai multe date, mai multă predictibilitate și de criterii îmbunătățite de alocare a vaccinurilor.
Centrul Regional de Distribuție Timișoara a primit cele mai puține doze de vaccin și acest fapt a ridicat semne de întrebare la nivelul opiniei publice.”, scria în urmă cu trei zile primarul Timişoarei.
Citeşte şi: CDC îl contrazice pe Raed Arafat: fără alcool după vaccinare!