Dominic Fritz se folosește machiavelic de drama unei familii din Timişoara, hărţuită de ani de zile de o familie de romi

Dominic Fritz este primar de 4 ani de zile. Nu a făcut nimic în toți acești ani. Nu a luat măsuri, nu a protejat cetățenii orașului, dar vine acum în campanie și încearcă să se folosească de drama unor oameni.
Alina Costache
04 iun. 2024, 13:32
Dominic Fritz se folosește machiavelic de drama unei familii din Timişoara, hărţuită de ani de zile de o familie de romi

Cine este cu adevărat Dominic Fritz? Un cabotin cinic care se folosește de drama oamenilor, un duplicitar care una spune şi alta face.

Dominic Fritz a publicat recent un clip video cu imagini șocante dintr-o curte din oraș, primarul Timișoarei spunând că o familie este hărțuită de două decenii de către vecini din „clanuri” ca să-și vândă locuința, fără să fie protejați de statul român. Şi-a amintit de acest caz „de decenii” fix pe final de mandat, în campania electorală.

Familia terorizată a depus mai multe plângeri la primărie și la poliție în ultimii ani de zile. Ultima plângere a fost depusă pe 17 mai anul acesta, iar Fritz a făcut acțiunea de campanie pe 28 mai.

Dominic Fritz a desciperit că apa e udă la Timişoara:

  • Fritz este primar de 4 ani de zile. Nu a făcut nimic în toți acești ani. Nu a luat măsuri, nu a protejat cetățenii orașului, dar vine acum în campanie și încearcă să se folosească de drama unor oameni.
  • Fritz este Folosește drama unor oameni în scop electoral, încercând să pară că este implicat și că are o luptă cu infractorii care terorizează familia din Timișoara.
  • Fritz putea să acționeze încă din primul an de mandat. El spune că familia terorizată a făcut plângeri în ultimii ani, că este o dramă care se petrece de mult timp, dar până în acest moment, nu a știut de caz, nu a făcut nimic.
  • Primarul are în subordinea lui Poliția Locală. Aceștia puteau acționa pentru încălcarea legii. Puteau ajuta familia terorizată, puteau să îi sancționeze pe infractori, dar nu și-au făcut datoria.
  • Fritz se duce cu polițiști locali după el, face tam tam mediatic, dar atât.
  • La nivelul fiecărui județ, există instituția Autoritatea Teritorială de Ordine Publică condusă de președintele Consiliului Județean, Alin Nica și din care fac parte șeful poliției județene și alți membri.
  • Alin Nica și Fritz nu au semnalat în 4 ani faptele grave care se întâmplă. Nu s-au luat măsuri.
  • Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică.
  • În campania electorală, Fritz face o regie, se duce și se pozează cu oamenii terorizați și după acea pozează în apărătorul oamenilor. Din imagini se vede foarte clar cum este o regie, polițiștii locali sunt folosiți pe post de actori.
  • Aceeași regie a fost și în cazul Cârpaci. A fost o înțelegere cu acest clan care a cerut chiar demolarea porții încă înainte cu 3 ani. Cererea adresată primăriei chiar de către proprietar este dovada incontestabilă a acestui aranjament. Fritz dovedește din nou că este cinic și abject.
  • Speculează emoțiile oamenilor, se pune în rolul de erou, pentru ca să fructifice acest lucru în campania electorală.
  • Același pattern- trec ani de zile, primăria și primarul nu acționează. În campanie se realizează o regie, se filmează și se dă un mesaj mincinos.

 

În timpul ăsta, Timișoara este asaltată de cerșetori și de oameni care terorizează turiștii chiar în centrul orașului. Poliția Locală nu acționează și timișorenii spun ca aceste fenomen s-a mărit de la an la an în perioada 2020-2024.

Situația nu este proastă doar în domeniul siguranței cetățenilor, ci și la nivelul curățeniei, al administrării parcurilor și al infrastructurii rutiere.

Fritz este la conducerea primăriei de 4 ani, dar vrea să dea senzația că nu este la putere, că nu are nicio vină cu ce se întâmplă în oraș și că dacă câștiga va rezolva problemele!

 

Incompetența lui Fritz a ucis un om

Primăria nu avea salvamari și nici un punct de prima ajutor la Bazinul din Cartierul Dacia. Fritz a modificat organigrama și a tăiat posturile de salvamar.

Dacă exista o persoana care să supravegheze activitatea, poate înotătorul de performanță ar fi fost scos la timp, când a suferit infarctul și nu s-ar fi înecat.

Tragedia petrecută la bazinul Dacia din Timișoara a scos la iveală nereguli grave. Un tânăr de 31 de ani a murit înecat după antrenament, pentru că centrul sportiv de înot nu are punct de prim-ajutor și nici salvamar, lucruri obligatorii prin lege.

Tragedia a fost ținută ascunsă atât de autoritățile locale cât și de poliție. Incidentul șocant a avut loc marți, în jurul orei 19:00. Tânărul a intrat să înoate și nu a mai ieșit la suprafață. Un antrenor l-a scos pe tânăr din bazin și i-a aplicat manevrele de resuscitare. La fața locului au ajuns imediat autoritățile. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul medical a fost nevoit să constate decesul tânărului. Abia miercuri, după ce informația de a devenit publică, Primăria Timișoara a emis un comunicat în care spunea că: ”colaborează cu instituțiile abilitate pentru a facilita derularea cercetărilor” și că ”se va declanșa o verificare internă, pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normele procedurale și de siguranță privind desfășurarea programului de sport”.

Conform municipalității, ”tânărul era înscris în programul ,,Mișcarea pentru sănătate”, care se derulează conform orarului stabilit prin HCLMT nr. 631 din 23.12.2019”.

Ceea ce nu spune administrația Fritz este că Hotărârea de Consiliu Local referitoare la Complexul Sportiv ”Bega” se referă doar la tarifele de închiriere a bazinului și era valabilă până în anul 2021. Tarifele au fost modificare prin HCL numărul 352 din 28.09.2021 privind aprobarea modului de folosință a bazelor sportive Sala Polivalentă ,,Constantin Jude”, Complexul Sportiv ,,Bega” și stadionul de rugby.

Bazinul a fost renovat și recepționat de către Primăria Timișoara în februarie 2020, când au fost montate și sisteme noi de filtrare și curățare.

În 2022, Dominic Fritz a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care a tăiat din organigramă posturile de salvamar. Primarul USR nu a luat în calcul faptul că bazinul de înot nu poate funcționa în aceste condiții, fără salvamari și fără punct de prim ajutor, încălcând astfel legea.

Mai multe detalii:

Daniel a murit înecat din cauza incompetenței primarul Dominic Fritz – Ziua de Vest

 

Incompetența lui Fritz- nu e în stare de 3 ani să amenajeze primăria. Clădirea e în șantier, în continuare cad bucăți de perete.

Primăria Timișoara stă să cadă: ruine și multă rușine

Primăria Timișoara stă să cadă: ruine și multă rușine

Se spune că pentru un oraș, cartea de vizită o reprezintă intrarea, fie că e vorba de șosea, aeroport sau gară. Însă adevărata carte de vizită, cu care se laudă până și primarii celor mai mici sate din țări civilizate, din Occident dar și din Est, este clădirea Primăriei. E clădirea-fanion a oricărei localități care se respectă.

 

 

Edificiul de pe Bulevardul Loga, numărul 1, care este sediul principal al Primăriei Timișoara și al Consiliului Local, locul unde vine toată lumea, de la oficiali de rang înalt și diplomați sosiți în vizită, delegații de oameni de afaceri până la simpli cetățeni cu petiții sau treburi birocratice, ar trebui să fie un etalon estetic și funcțional, adevărata carte de vizită a Timișoarei.

Dezastru total pe șantierul Meșterului Manole

Clădirea Primăriei Timișoara pare să se prăbușească, iar trecătorii riscă să le pice în cap câte o bucată de tencuială sau lemne putrede din streașină ori bucăți de burlane.

Mai multe imagini în acest link:

Primăria Timișoara stă să cadă: ruine și multă rușine (foto/video)

 

Incompetența lui Fritz – Spitalul Ionel Țurcanu pierde patru milioane de lei din cauza primăriei, pentru că nu a depus la timp o hârtie.

Ambulatoriul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, prevăzut să funcționeze în clădirea de la bulevardul Republicii nr. 6 a rămas fără finanțare din cauza incompetenței administrației conduse de Dominic Fritz. Deși avea câteva luni la dispoziție să pregătească actele, municipalitatea a reușit aprobarea lor în chiar ultimul moment, ieri, în ședință extraordinară de îndată, convocată de executiv la ora 10.00. Cu toate acestea, la ora 15.00 aplicația de depunere de pe platforma noului sistem informatic pentru fondurile nerambursabile 2021-2027, https://mysmis2021.gov.ro/, s-a închis, iar declarația unică a aplicantului Municipiul Timișoara nu a fost încărcată.

În februarie 2023, primarul Timișoarei lăuda inițiativa Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, care solicita clădirea de pe B-dul Republicii nr. 6. „Este o inițiativă bună a Spitalului Țurcanu și vom propune consilierilor locali să ne susțină în acest demers, pentru a pune în valoare un spațiu aflat chiar în centrul orașului, dar pentru care nu avem, în clipa aceasta, o sursă de finanțare pe care să o alocăm. Bineînțeles, transmiterea în administrare a spațiului respectiv se va face doar condiționată de realizarea acestei investiții”, transmitea primarul Dominic Fritz.

Spațiul are o suprafață totală de 241.41 de metri pătrați și urma să fie transformat în ambulatoriu cu cabinete de kinetoterapie, recuperare, urologie și nefrologie, practic o extindere a activităților medicale ale spitalului, cu spitalizare de zi, punct de recoltare analize, spații pentru studenți și rezidenți.

Spitalul a preluat clădirea aflată în stare avansată de degradare, și s-a apucat de lucru în vederea reabilitării și refuncționalizării acestuia, de câteva luni fiind în pregătire un proiect pentru reabilitare și dotări. Consultantul, care s-a ocupat până acum de toate proiectele spitalului, a depus toate documentele până la ora 15.00, cum se poate observa în fotografie, Declarația unică a Primăriei, care trebuia să ajungă direct în platformă, nu a fost depusă de reprezentanții municipalității.

Presa locală a scris pe larg despre subiect:

SCANDALOS Incompetența administrației Fritz a dus la pierderea unei finanțări europene de patru milioane de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” UPDATE Reacția lui Fritz și replica directorului Ovidiu Adam (pressalert.ro)

 

Maternitatea Odobescu se prăbușește. Cea mai mare maternitate din vestul țării arată deplorabil

Maternitatea care deservește regiunea de vest a României, cea mai mare unitate de profil funcțională la această oră, e pe cale să se prăbușească. Structura de rezistență este atât de afectată, încât joia trecută, viceprimarul Ruben Lațcău și echipa au fost la fața locului și au decis închiderea a cel puțin 5 saloane pentru gravide și lehuze, sala de nașteri, centrul de boli rare oculare și ambulatoriul de neonatologie.

Maternitatea Odobescu se prăbușește peste mămici și bebeluși. Pe ascuns, Fritz a închis de urgență o aripă a clădirii (foto/video) (renasterea.ro)

 

Dominic Fritz a închis Grădina Zoologică din Timișoara. Deși a promis că o redeschide, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, o parte din animale au ajuns la un afacerist neamț.

Odată ajuns la conducerea Primăriei Timișoara, Dominic Fritz a închis Grădina Zoologică, deși era trecută ca obiectiv turistic în itinerariile Capitalei Culturale Europene. La acea vreme, Fritz anunța că îşi doreşte ca aceasta să poată fi redeschisă, în noul concept, eventual chiar şi extinsă, până în anul 2023.

Suntem în 2024, iar din fosta atracție turistică nu a mai rămas nimic.

Cum a prăduit Dominic Fritz Grădina Zoologică din Timișoara – Newstandard

 

Cine este Fritz cu adevărat? Nu are domiciliu în România? Soția sa lucrează la ONU, există suspiciunea că angajații chinezi la ONU sunt agenți ai serviciului secret.

Primarul Timișoarei, Samuel Dominic Fritz, și soția sa, chinezoiaca Yiran Lin au cumpărat, recent o casă pentru care au plătit 279.000 euro. În 25 august cei doi au anunțat că s-au căsătorit, iar în 2 septembrie cei doi soți „căsătoriți sub regimul matrimonial al separației de bunuri”, semnează o promisiune de vânzare – cumpărare prin care se angajează ca, până la sfârșitul lunii, să cumpere o vilă cu parter și etaj de pe strada Eneas din Timișoara, ridicată pe o parcelă de teren de 732 de metri pătrați.

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2021/10/primarului-timisoarei-dominic-fritz-cumparat-sotia-vila-de-279-000-euro-imediat-dupa-casatorie/

 

Mai multe despre activitatea primarului care se vrea reales în linkurile următoare

Fritz și USR au susținut fără” penali în funcțiile publice”

 

Fritz îl păstrează în continuare pe Ruben Lațcău în funcția de Viceprimar deși e anchetat într-un dosar DNA, pentru abuz în serviciu.

https://www.romaniatv.net/dosarul-lui-ruben-latcau-viceprimarul-lui-dominic-fritz-aproape-de-finalizare-e-acuzat-de-trafic-de-influenta-si-abuz-in-serviciu_8298901.html

 

Fritz îl susține pe candidatul ADU de la primăria  Satchinez, Ion David. Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Acuzații grave după lansarea candidaturii lui Ioan David la Primăria Satchinez – Ziua de Vest

 

Fritz îi face campanie lui Vlad Voiculescu cercetat penal. Nu s-a delimitat de Clotilde Armand urmărită penal și ea.

 

Fritz și ADU îl susțin pe Alin Nica după ce ani de zile s-au acuzat în presă.

I-a îndepărtat pe fondatorii USR Timișoara:

Fondatorul USR Timiş, acuzații la adresa lui Fritz: Filiala USR Timiş nu mă mai reprezintă. Este un instrument de manevră | adevarul.ro

Dominic Fritz îi răspunde liberalului Alin Nica: Într-o mișcare evident politicianistă, a început să mă atace. Nu mi-aș fi putut imagina cinismul cu care se joacă politic cu situația periculoasă în care se află Timișoara (g4media.ro)

Fritz spune că respectă legea, dar Curtea de Conturi în raportul său evidențiază faptul că le-a dat sporuri necuvenite directorilor din primăria Timișoara, apropiații primarului:

Dominic Fritz le dă sporuri necuvenite apropiaților săi din Primăria Timișoara. Dezvăluirile unui control al Curții de Conturi (antena3.ro)

Fritz spune că cheltuiește corect bani publici, dar își face campanie cu fondurile primăriei:

Dominic Fritz folosește banii primăriei în campania electorală! (stiripesurse.ro)

 

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?