De asemenea, preşedintele-ales al SUA a recunoscut că Rusia ar putea să fie în spatele atacurilor cibernetice care au vizat mai multe instituţii democrate în perioada electorală, însă a atras atenţia asupra altor operaţiuni de hacking orchestrate în schimb de China.
”Dacă Putin îl place pe Donald Trump, atunci cred că asta este mai degrabă o calitate, decât o problemă pentru mine. Avem nevoie de Rusia pentru a distruge Statul Islamic, care este până la urmă o problemă creată de administraţia Barack Obama, care a ales să se retragă prea devreme din Irak. Dacă Putin îl place pe Donald Trump, atunci am o mare calitate de partea mea, băieţi”, a declarat preşedintele-ales al SUA.
De asemenea, miliardarul republican a susţinut că nici Hillary Clinton nu ar putea să fie atât de dură ca el cu Rusia.
Donald Trump a recunoscut că Rusia ar fi putut să orchestreze atacurile cibernetice care au vizat mai multe instituţii în perioada alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi l-au determinat pe preşedintele Obama să implementeze noi sancţiuni împotriva Moscovei.
Însă, preşedintele-ales a explicat că SUA sunt extrem de vulnerabile în faţa unor operaţiuni de hacking, iar una din primele sale măsuri va viza întărirea sistemului de protecţie cibernetică pentru o serie de agenţii guvernamentale de la Washington.
Acesta a atras atenţia asupra unui număr de atacuri cibernetice, care au vizat în ultimii ani Statele Unite, inclusiv asupra operaţiunilor de hacking lansate de China.
Donald Trump a evitat să răspundă la o întrebare cu privire la legăturile dintre angajaţii campaniei sale şi reprezentanţii Kremlinului în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA. Anterior, au apărut date în raportul compromiţător despre modul cum Moscova oferea campaniei republicane informaţii despre Hillary Clinton.
De asemenea, preşedintele-ales a explicat că ţări precum Rusia şi China vor respecta mai mult Statele Unite atunci când el va ajunge la Casa Albă.
”Rusia va avea mai mult respect pentru ţara noastră atunci când o voi conduce eu. Nu va mai lansa niciun atac cibernetic. Rusia şi alte ţări, inclusiv China, care profita de noi in economie şi în marea Chinei de Est, Japonia, Mexic… toate ţările ne vo respecta mai mult decât au făcut-o vreodată”, a declarat Donald Trump.
Preşedintele-ales a condamnat şi faptul că scurgerea unor asemenea rapoarte confidenţiale reprezintă o acţiune ilegală, care ar putea să vină doar din partea serviciilor secrete, pentru că angajaţii echipei sale de tranziţie nu ar distribui niciodată informaţii compromiţătoare.
Se pare că raportul a fost deja prezentat săptămâna trecută de către serviciile secrete americane în cadrul unei întâlniri cu republicanul Donald Trump, precum şi preşedintele Barack Obama.
Acest raport compromiţător a fost redactat de un fost ofiţer al agenţiilor de spionaj ruse, care a precizat că agenţii FSB au reuşit să-l compromită pe miliardarul republican cu activităţile sale de la Moscova şi să adune informaţii esenţiale pentru a-l şantaja pe preşedintele-ales al SUA.
Raportul atrage atenţia asupra comportamentul lui Donald Trump la Moscova, care a inclus ”acte sexuale perverse” aranjate şi monitorizate de către FSB. În acest sens, miliardarul republican a fost filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu mai multe prostituate în urmă cu patru ani în hotelul Ritz Carlton din Moscova.
Însă, Donald Trump a susţinut că redactarea raportului compromiţător reprezintă o simplă invenţie a adeversarilor săi politici de la Washington.