Donald Trump, dat de gol. Incredibil ce taxe a plătit la stat unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei

La declaraţia lor din 2016, cei doi au declarat venituri negative de 32,2 milioane de dolari şi au înregistrat din nou venituri impozabile 0. Au plătit 750 de dolari sub formă de taxe.
Alina Costache
30 dec. 2022, 21:17
Donald Trump, dat de gol. Incredibil ce taxe a plătit la stat unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei
Foto: AP

Comisia pentru căi şi mijloace a Camerei Reprezentanţilor a publicat vineri declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump aferente unei perioade de 6 ani, oferind cea mai detaliată descriere de până acum a finanţelor sale din perioada în care se afla la Casa Albă, transmite CNBC.

Comisia a votat săptămâna trecută pentru a face publice declaraţiile cu redactări ale informaţiilor sensibile, după o lungă bătălie juridică.

Comisia pentru căi şi mijloace a obţinut luna trecută declaraţiile federale de impozit pe venit ale lui Trump pentru anii 2015 până în 2020, împreună cu dosarele fiscale pentru unele dintre entităţile sale comerciale.

Comisia a solicitat declaraţiile din 2019, când Trump era preşedinte, iar acestaa încercat să blocheze eliberarea lor în instanţă. Această comisie a publicat un raport la începutul acestei luni, care rezumă declaraţiile fostului preşedinte. Rezumatul pregătit de Comisial mixtă pentru impozitare a arătat că Trump a declarat venituri negative în 2015, 2016, 2017 şi 2020. El a plătit impozite pe venit în sumă totală de 1.500 de dolari în pentru anii 2016 şi 2017.

Declaraţiile financiare ale lui Trump – dintre care unele au fost publicate de New York Times în ultimii ani – arată că fostul preşedinte care a candidat pentru o funcţie, parţial din dorinţa sa de afaceri, a declarat în mod obişnuit pierderi mari şi a plătit puţin sau deloc impozite în mai mulţi ani.

Declaraţiile fiscale sugerează că multe dintre afacerile lui Trump au înregistrat pierderi semnificative din anul în care şi-a lansat prima candidatură prezidenţială până la primul său mandat de preşedinte.

Donald Trump a spus în repetate rânduri că este inteligent să folosească deducerile sau pierderile pentru a-şi minimiza povara fiscală.

Înregistrările financiare arată că:

Trump şi soţia sa Melania au declarat venituri negative de 31,7 milioane de dolari şi venituri impozabile de 0 dolari în declaraţia lor din 2015. Ei au plătit 641.931 de dolari în impozite federale pe venit.

La declaraţia lor din 2016, cei doi au declarat venituri negative de 32,2 milioane de dolari şi au înregistrat din nou venituri impozabile 0. Au plătit 750 de dolari sub formă de taxe.

Trump Organization găsită vinovată de evaziune fiscală de un tribunal din New York. Fostul preşedinte şi familia sa nu au fost acuzaţi

Donald Trump şi soţia sa au declarat venituri negative de 12,8 milioane de dolari în declaraţia din 2017, cu 0 dolari în venituri impozabile. Au plătit din nou taxe de 750 de dolari.

Declaraţia din 2018 arată o imagine mai favorabilă pentru finanţele lui Trump: aceştia au declarat venituri totale de 24,4 milioane de dolari şi venituri impozabile de 22,9 milioane de dolari. Ei au plătit impozite federale pe venit de 999.466 de dolari.

Trump şi soţia sa au declarat venituri totale de 4,44 milioane de dolari, împreună cu venituri impozabile de 2,97 milioane de dolari, în declaraţia lor din 2019. Au plătit taxe de 133.445 de dolari.

Declaraţia din 2020 arată un venit negativ de 4,69 milioane de dolari şi niciun venit impozabil. Nu au plătit nicio taxă şi au cerut o rambursare de 5,47 milioane de dolari.

Randamentele arată pierderi majore pentru multe proprietăţi Trump pe parcursul celor şase ani. De exemplu, o declaraţie fiscală din 2015 pentru ”DJT [Donald J. Trump] Holdings LLC” a arătat o pierdere de 12 milioane de dolari pentru Trump Turnberry Scotland.

Cancelarul austriac Karl Nehammer preia ideile lui Trump. Cât costă gardul pe care vrea să-l construiască la graniţa UE din Bulgaria
Terenul de golf Turnberry a pierdut până la milioane de dolari în fiecare an până în ultimul an al preşedinţiei lui Trump, arată datele.

Trump a plătit 63 de milioane de dolari pentru achiziţia proprietăţii în 2014, potrivit unui articol publicat de Independent de la acea vreme.

Compania lui Trump a încheiat o afacere în 2013 cu clădirea Old Post Office din Washington, D.C. Aranjamentul de la acea vreme era pentru un contract de închiriere pe 60 de ani, aproximativ 200 de milioane de dolari fiind dedicaţi reamenajării clădirii într-un hotel de lux.

NBC News relatează că proprietatea a pierdut peste 70 de milioane de dolari în timp ce Trump era în funcţie.

Declaraţiile fiscale recent publicate enumeră pierderi în valoare de milioane de dolari la clădirea Old Post Office a lui Trump, în fiecare an al primului său mandat de preşedinte.

Trump Organization a anunţat la începutul acestui an că a încheiat o vânzare de 375 de milioane de dolari a proprietăţii Old Post Office. Deşi proprietatea Old Post Office a fost afectată de pierderi semnificative, asta nu a împiedicat ca hotelul să fie folosit de Trump şi aliaţii săi ca loc de întâlnire.

Datele de la organizaţia nepartizană OpenSecrets arată că Comitetul Naţional Republican a plătit mai mult de 270.000 de dolari pentru a folosi Old Post Office pentru spaţiul de evenimente, în timpul candidaturii eşuate a lui Trump din 2020 pentru realegere.

Cancelarul austriac Karl Nehammer preia ideile lui Trump. Cât costă gardul pe care vrea să-l construiască la graniţa UE din Bulgaria
Trump Victory Committee, un comitet comun de strângere de fonduri între campania Trump şi RNC, a cheltuit la Old Post Office peste 100.000 de dolari în timpul ciclului electoral din 2020, potrivit datelor OpenSecrets.

Datele arată, de asemenea, că comitetele politice legate de Trump au cheltuit 20 de milioane de dolari de la candidatura iniţială a fostului preşedinte pentru Casa Albă din 2016, pe diferite proprietăţi ale lui Trump.

Comisial condusă de democraţi a publicat declaraţiile cu doar câteva zile înainte ca republicanii să preia controlul asupra Camerei.

Marea majoritate a parlamentarilor GOP l-au apărat pe Donald Trump, care a lansat o altă candidatură pentru nominalizarea republicană la preşedinţie în 2024.

Într-un comunicat al campaniei Trump de vineri, fostul preşedinte a criticat comisia Camerei pentru publicarea declaraţiilor şi Curtea Supremă pentru că a permis comisiei să le obţină.

Trump a argumentat că documentele ”demonstrează încă o dată cât de demn de succes am fost şi cum am putut folosi amortizarea şi diverse alte deduceri fiscale ca stimulent pentru crearea a mii de locuri de muncă şi structuri şi întreprinderi magnifice”.

Fostul preşedinte a întrerupt un precedent vechi de mai multe decenii, refuzând să-şi publice declaraţiile fiscale în calitate de candidat la alegerile din 2016.

Campania din 2024 va fi a treia candidatură a lui Trump la preşedinte – dar prima în care publicul va avea o imagine mai clară asupra finanţelor şi a situaţiei sale de afaceri.

Comisia pentru căi şi mijloace, condusă de democraţi, a spus că doreşte declaraţiile fiscale ale lui Donald  Trump ca parte a unei anchete despre modul în care fiscul (IRS) auditează declaraţiile prezidenţiale.

Agenţia fiscală este obligată să auditeze declaraţiile preşedintelui în funcţie în fiecare an.

Republicanii din Cameră au semnalat că noua lor majoritate va adopta un ton mai blând faţă de Trump şi va face eforturi pentru a investiga administraţia Biden.

Într-o declaraţie de vineri, reprezentantul Kevin Brady, R-Texas, membru al Comisiei pentru căi şi mijloace, a susţinut că democraţii au dezlănţuit ”o nouă armă politică periculoasă” prin publicarea declaraţiilor fiscale.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsele Dedeman care îți vor face viața mai frumoasă. Sunt la ofertă pentru câteva zile și toți vecinii te vor invidia
Capital.ro
Se dau 10.000 EURO în România pentru proprietarii de teren. Primăria a făcut deja cadastru
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Fostele iubite ale lui Dany de la Insula Iubirii ies la atac! ”Și-a alergat mama cu un cuțit!” + Se automutilează! IMAGINI TARI
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
SITUATIA DIN BELARUS: 30 DE ANI SUB LUKAȘENKO ȘI PERICOLUL DIN PROXIMITATE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'