‘Nu există niciun adevăr în această idee a restructurării infrastructurii comunității de informații’, a indicat purtătorul de cuvânt Sean Spicer, calificând acele relatări drept ‘sută la sută false’. Totuși, el a vorbit apoi despre ‘discuții exploratorii’ desfășurate în cadrul ‘activităților de tranziție’, insistând însă că rolul acestora este de a strânge date.
Publicația Wall Street Journal (WSJ) a scris în ediția sa de miercuri, făcând referire la surse pe care nu le-a precizat, că Trump intenționează să reformeze serviciile secrete americane, întrucât el consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate.
După ce a criticat serviciile secrete americane în urma rapoartelor prin care acestea susțin că Rusia este în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a susținut joi că este un ‘mare fan’ al acestor servicii.
‘Presa minte pentru a lăsa impresia că eu sunt împotriva serviciilor de informații, deși de fapt sunt un mare fan al lor’, a scris pe Twitter viitorul președinte, înaintea ca în Senatul american să înceapă o audiere în cadrul căreia va fi discutată posibila ingerință a Rusiei în campania electorală americană prin respectivele atacuri cibernetice.