Donald Trump face primele declaraţii după ce a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare: „Toate acestea sunt făcute de Biden şi oamenii lui. Dacă îmi pot face mie asta, o pot face oricui”

Donald Trump, care a convocat pentru vineri o conferinţă de presă la Trump Tower pentru a vorbi despre condamnarea sa din ajun, şi-a repetat teza susţinută pe tot parcursul procesului, că este un demers politizat, un proces care i s-a intentat pe nedrept, şi şi-a transformat rapid pledoaria într-un discurs de campanie îndreptat împotriva administraţiei democrate a contracandidatului său din alegerile prezidenţiale din noiembrie, Joe Biden.
Filip Stan
31 mai 2024, 19:01
Donald Trump face primele declaraţii după ce a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare:

Trump şi-a început discursul criticând administraţia Biden, pe care a prezentat-o drept un pericol la adresa democraţiei. „Dacă îmi pot face asta mie, pot face asta oricui, sunt oameni răi, în multe cazuri, cred că sunt oameni bolnavi”, a spus el.

Fostul preşedinte a repetat apoi declaraţii, folosind acelaşi cuvinte, pe care le-a făcut la aproape fiecare apariţie în afara tribunalului.  „Sunt vizat de un ordin de tăcere de la un om care nu poate pune două propoziţii împreună, dat de o instanţă… toate acestea sunt făcute de Biden şi oamenii lui”, a spus Trump, îndemnându-şi susţinătorii să devină vocali în locul lui. „Acest lucru este făcut de Washington şi nimeni nu a mai văzut aşa ceva. Iar eu nu am voie să vorbesc despre asta, dar voi aveţi voie să vorbiţi despre asta şi sper că o veţi face”, a spus Trump.

El a fost întâmpinat cu aplauze de către susţinători. Oamenii începuseră să se adune în faţa Trump Tower din New York cam cu o oră înainte de conferinţa de presă a fostului preşedinte. Unii aveau în mâini steaguri, inclusiv unul pe care scria „Trump sau moartea”.  Agenţi din cadrul Departamentului de Poliţie din New York se aflau, de asemenea, în faţa clădirii.

Fostul președinte Donald Trump a lansat atacuri asupra judecătorului din procesul său penal și a continuat să submineze sistemul judiciar penal al New York-ului vineri, încercând să prezinte condamnarea sa pentru 34 de capete de acuzare ca pe un combustibil, nu ca pe un obstacol, pentru ultima sa candidatură la Casa Albă.

În timp ce caracteriza ceea ce el vede ca o țară eșuată, Trump s-a referit și scurt la 6 ianuarie 2021 și la ceea ce a spus el că sunt acuzații false care sunt la baza unui alt caz împotriva sa.

Citeşte şi: Donald Trump devine primul fost preşedinte american condamnat. Verdict în procesul Stormy Daniels

El a adresat critici specifice membrilor Congresului care au organizat întâlniri ale comitetelor pentru investigarea asaltului asupra Capitoliului. Trump a negat, de asemenea, că ar fi încercat să dirijeze fizic un agent al Serviciului Secret să-l conducă la Capitoliu, lucru care a făcut parte din mărturia în fața Comitetului Selectat.

El l-a numit, de asemenea, pe fostul reprezentant GOP Adam Kinzinger, unul dintre criticii săi, „cel mai emoțional om pe care cred că l-am văzut vreodată”.

Trump îl numește pe președintele Joe Biden „cel mai rău președinte din istoria țării noastre”, potrivir Associated Press.

El l-a numit şi „cel mai incompetent” și „cel mai neonest”.

„Uitați-vă la felul în care tratează China, Rusia și atât de mulți alții”, a spus el. „Este un pericol foarte mare pentru țara noastră.”

Trump invocă rata mare a criminalității din New York.

Fostul președinte a spus că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, ar trebui să se uite la „criminalitatea răspândită” din New York City, „la niveluri pe care nimeni nu le-a mai văzut vreodată”. A citat cazul unui bărbat înjunghiat cu un topor în Times Square joi.

Cu toate acestea, criminalitatea în New York City nu se apropie de nivelurile din anii ’90.

Cele mai recente date privind criminalitatea de la NYPD arată că rapoartele despre crime majore sunt în scădere în acest an în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Până în prima săptămână din mai, numărul crimelor era cu peste 15% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 26% mai mic față de 2021. Împușcăturile au scăzut cu 41% față de 2021.

Trump a mai declarat că crede că a stabilit un record în istoria politicii strângând 39 de milioane de dolari de la anunțarea verdictului.

El a spus că s-a întâmplat într-o perioadă de 10 ore, cu donatori de sume mici.

Vineri dimineața devreme, campania sa a menționat o altă cifră: 34,8 milioane de dolari.

Citeşte şi: Rusia critică scăderea natalităţii în Republica Moldova. De vină ar fi exerciţiile militare americane şi româneşti!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Încep lucrările de modernizare la un obiectiv important al României. Hidroelectrica a făcut anunțul
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Furtună devastatoare în Maramureș: zeci de copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?