Accesul la rezumatul respectivei întâlniri – care a avut loc în Biroul Oval cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul Rusiei la Washington de la acea vreme, Serghei Kisliak – a fost limitat la câţiva oficiali cu scopul de a împiedica ajungerea informaţiilor în public, indică ziarul american, citând foşti responsabili familiarizaţi cu dosarul, potrivit Agerpres.
Casa Albă nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters pentru a face vreun comentariu cu privire la aceste dezvăluiri de presă.
Un membru al serviciilor de informaţii americane care a depus o plângere denunţând afirmaţii făcute de Donald Trump a declarat că notele provenind din alte convorbiri pe care preşedintele le-a avut cu lideri străini au fost plasate pe un sistem informatic extrem de clasificat, departe de practica obişnuită, cu scopul de a proteja mai degrabă informaţii sensibile din punct de vedere politic decât din motive de securitate naţională, informează Agerpres.
Plângerea acestuia cu privire la un apel telefonic din iulie în care Trump a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic, Joe Biden, se află în centrul unei anchete lansată de Camera Reprezentanţilor săptămâna aceasta în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui american.
Întâlnirea lui Trump în 2017 cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul Serghei Kisliak a fost deja considerată controversată după ce s-a aflat că preşedintele american ar fi dezvăluit informaţii extrem de confidenţiale despre o operaţiune planificată în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.
În ceea ce priveşte imixtiunea electorală, Donald Trump i-ar fi spus lui Lavrov şi Kisliak că nu este îngrijorat de interferenţa Rusiei, întrucât şi SUA au făcut acelaşi lucru în alte ţări, potrivit ziarului Washington Post, citat de Reuters.