Iarna nu-i ca vara, iar un aparat de aer condiţionat este de vis pentru blocurile unde Nicuşor Dan promite că la anul va fi mai bine sau unde pensionarii au votat la ultima şedinţă de asociaţie pentru o pătură în plus în locul rotirii robineţilor de la subsol în sensul acelor de ceasornic
Vă mai amintiţi de aparatele de aer condiționat din holul caselor de bilete din Gara de Nord care au fost montate cu ambele unități în interior? Reprezentanții CFR au reacționat spunând că aparatele au fost demontate de către firma care le-a montat, iar instalarea unităților exterioare în afara clădirii se va face fără costuri suplimentare.
Inclusiv unitatea exterioară a aparatelor a fost montată în interior, în holul caselor de bilete din Gara de Nord. dar să revenim la zilele noastre şi să facem „o haltă” la Iaşi.
De data aceasta, vorbim de un caz mai particular, dar Dorel a dat dovadă de multă imaginaţie şi prostie în acelaşi timp. Proprietarul nu se poate plânge de lipsa căldurii, dar va trebui să angajeze un designer de interior serios pentru a rezolva problema din cauza cablurilor lăsate prin toată casa. Vestea bună este că vin sărbătorile de iarnă, iar cablurile pot fi decorate cu beteală şi luminiţe sau, mai util, cablul solid poate fi folosit pentru uscarea rufelor. În plus, chiar dacă a dat 750 de lei pentru montaj, banii vor fi recuperaţi în timp prin economisirea apei pentru duş, deoarece condensul cade fix la uşa de la intrare. Vă lăsăm plăcerea să savuraţi imagine. Se recomandă bere şi floricele:
Conform calculelor Stiftung Warntest, este de fapt util să folosiți aerul condiționat iarna ca supliment de încălzire la încălzirea normală pe gaz, cel puțin în camere individuale. S-a luat ca exemplu o cameră de 25 de metri pătrați. În aceleași condiții, încălzirea cu aer condiționat este „în medie cu o cincime mai ieftină decât cu gaz”, potrivit unui raport.
O combinație a ambelor metode de încălzire ar fi profitabilă din punct de vedere financiar. De exemplu, este logic să generați 80% din căldură cu aerul condiționat și aproximativ 20% cu încălzitorul pe gaz pentru temperatura dorită. În funcție de marcă și model, potrivit Stiftung Warentest, te poți descurca cu aproximativ 680 de kilowați oră pe an în cel mai bun caz și 870 în cel mai scump caz.
În plus, avantajele folosirii aerului condiționat este și funcția sa de filtru, care îmbunătățește calitatea aerului din cameră și reduce praful, alergenii și polenul. În funcție de model, poate și dezumidifica aerul.