Dorin Cioabă: Preşedintele Băsescu este al doilea tată pentru mine

Fiul lui Florin Cioabă, Dorin, i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru vizita făcută la Sibiu, la sicriul tatălui său, gest pe care fiul defunctului îl consideră ca fiind fără precedent din partea unui oficial al statului român faţă de un lider al comunităţii rome. "Pentru mine domnul preşedinte este al doilea tată pentru mine", a spus Dorin Cioabă.
Filip Stan
22 aug. 2013, 14:24
Dorin Cioabă: Preşedintele Băsescu este al doilea tată pentru mine

„Vreau să mulţumesc personal numărului 1 din România, preşedintele nostru. A dat dovadă de un act pentru comunitatea de romi ce nimeni nu l-a mai făcut vreodată până acum. Pentru unii, faptul că a venit până aici a fost cometnat în fiecare fel, dar pentru comunitate a fost poate prima dată când am fost băgaţi în seamă la modul serios”, a declarat, joi, Dorin Cioabă.

Acesta s-a arătat nemulţumit de modul în care a fost discutată în presă activitatea tatălui său şi legăturile acestuia cu Traian Băsescu. „Există un Dumnezeu care va pedepsi pe oricine care-şi va bate joc de un om care a muncit, care a trudit, care şi-a lăsat familia singură şi a plecat dintr-un colţ al lumii în altul pentru a face ceva şi acest lucru a fost încununat de vizita domnului preşedinte „, a afirmat Cioabă.

El a spus că Trian Băsescu şi tatăl său erau prieteni. „Noi avem o legătură de prietenie şi, indiferent ce se întâmplă cu ce termină mandatul, pentru mine domnul preşedinte este al doilea tată”, a conchis Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă a declarat, miercuri, că familia sa face toate demersurile ca Florin Cioabă să fie înmormântat vineri, chiar dacă lucrările la cavou nu vor fi finalizate şi că la funeralii sunt aşteptaţi foarte mulţi oameni din străinătate, dar şi Traian Băsescu.

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat că înmormântarea va avea loc vineri, chiar dacă monumentul funerar nu va fi terminat, deoarece din ţară şi din străinătate au început să vină oameni.

„Programul urmează să îl fixăm acum, familia, împreună cu consilierii tatălui meu. Aşa cum am spus, noi încercăm şi cred că, totuşi, vineri va fi înmormântarea. Vrem să facem pregătirile aşa cum trebuie. Din cauză că toată familia a fost plecată în afara ţării, încercăm să rezolvăm totul rapid. De aceea, acum tot ce pot să fac este să mulţumesc tutoror celor care au vărsat o lacrimă în memoria tatălui meu. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să vină să îşi ia rămas bun. Oricine poate să vină şi să participe la funeralii. Ziua de astăzi este dedicată familiei şi prietenilor apropiaţi şi vrem ca fiecare membru al familiei să aibă prilejul să îşi manifeste durerea faţă de această mare pierdere”, a afirmat Dorin Cioabă, citat de Mediafax.

El a spus că la funeralii sunt aşteptaţi foarte mulţi oameni din străinătate, dar şi preşedintele Traian Băsescu, cu care Florin Cioabă a avut o „relaţie specială”.

„Noi ne aşteptăm să vină domnul preşedinte. Este bine venit. El a vut o relaţie mai specială cu tatăl meu şi dacă consideră că prietenia aceasta trebuie încheiată în modul acesta, atunci să vină să îşi ia rămas bun de la tatăl meu. Cu cel mai mare drag, întreaga comunitate îl aşteptă”, a declarat Dorin Cioabă.

Întrebat dacă a invitat şi alte autorităţi la înmormântare, Dorin Cioabă a spus că nu a invitat pe nimeni.

„Noi nu am invitat pe nimeni. Este înmormântare, nu altceva. Pe toţi cei care vor veni, îi primim cu drag”, a susţinut Dorin Cioabă.

El a mai spus că se simte foarte obosit, dar că îşi doreşte ca totul să decurgă normal, aşa cum tatăl său l-a învăţat, singura durere fiind aceea că şi-a pierdut tatăl: „În ultimele 7 zile am dormit doar câteva ore. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut putere şi sunt acum lângă mama mea, lângă familia mea şi încerc să am putere să trec peste toate acestea. Am o mare durere în inima mea. L-am pierdut pe tata şi am pierdut tot ce era mai important în viaţa mea. Viaţa mea de astăzi se va schimba total. Dumnezeu să îmi dea putere să duc la îndeplinire tot ce am de făcut”.

Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă”, iar de acolo sicriul a fost transportat cu o maşină la Sibiu, unde a ajuns în jurul orei 04.40.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani.

Autointitulatul rege al romilor a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Orașul din România în care se mută mulți tineri și pensionari. E la nici două ore de București și se ajunge imediat în orice loc. Nu există trafic aglomerat, traiul e liniștit și casele ieftine
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Armata obligatorie în România. Mesaj tranșant: Trebuie să ne apărăm singuri
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Viktor Orban Critică Mandatul Ursulei von der Leyen și Denunță Lideri UE
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'