„Un alt aspect ilegal și foarte grav a fost una din misiunile generalului Hăpău Marian, atunci ca șef al Direcției Contrainformații. În cadrul structurilor proprii de contrainformații aveam și acea diviziune a muncii specifică ce se ocupa cu supravegherile și o să vă spun decât despre supravegherile tehnice. Înaintea turului I, deci foarte mult s-a lucrat înaintea turului I, s-a continuat și între tururi, dar cel mai mult s-a lucrat înaintea turului I, au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat. Între turul I și turul II nu a mai trebuit să fie volumul de muncă atât de mare, pentru că știau despre ce e vorba acolo. Trebuie să vă închipuiți că și atunci când ai mandat, din punct de vedere tehnic, cineva efectuează acea supraveghere tehnică. Trebuie să vă imaginați că ceea ce faci cu mandat, ca și lucrător în munca asta specifică, poți să faci și fără mandat. Sunt urme. Un profesionist cu ușurință poate demonstra treaba asta. Tehnica lasă urme”, a afirmat Paraschiv, la audierea în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, potrivit Agerpres.
Doru Paraschiv a spus că nu fostul candidat PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană, a fost „nucleul supravegherii”.
„Supravegherea persoanelor, ca volum procentual, a fost mai mare a celor din tabăra lor, au fost atât de neîncrezători în ei încât supravegherea era mai mult pe oamenii lor, nu ştiau pe unde mai deschid porţi sau uşi dacă înţelegeţi ce vreau să spun”, a menţionat Paraschiv.
Întrebat dacă are informații despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara turului al doilea de scrutin, Paraschiv a spus că a aflat „ulterior câte ceva”.
El a declarat că Gabriel Oprea „s-a implicat total” în alegerile prezidențiale din 2009, cu scopul de a-l ajuta pe Traian Băsescu să câștige.
„Domnul Oprea s-a implicat total, din toate punctele de vedere. De acolo (din Ministerul Apărării — n.r.) noi am aflat mult mai devreme decât alții că ministrul Apărării va fi domnul Oprea, care, la momentul când am aflat treaba asta, încă se juca cu PSD: e — nu e independent sau supărat pe cineva de acolo. Fiind ministru în funcție (Gabriel Oprea — n.r. ) am văzut ce înseamnă pe pielea mea. Mi s-a transmis printr-o persoană, care mă cunoștea și pe mine și pe domnul Oprea, că spune-i lui Paraschiv că este pe lista mea scurtă neagră. Urmarea — am fost executat mișelește și ajutat atunci să îmi fie cât mai rău, spre dezastru. Am fost și evacuat silit din casă”, a adăugat fostul ofițer.
El a spus că l-a „enervat” pe generalul Marian Hăpău pentru că i-a transmis că se încalcă Legea siguranţei naţionale prin aceste interceptări fără mandat, iar acesta l-a „degajat pe la spate, mişeleşte”, fiind „mutat succesiv dintr-un loc în altul până a fost executat mişeleşte”.
Marian Hăpău, şeful Direcţiei contrainformaţii militare în 2009, l-a contrazis însă pe Doru Paraschiv, declarând, joi, în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, că nici MApN, nici DGIA nu au tehnică pentru a face interceptări, el apreciind că este exclus să execute interceptări ilegale.
„MApN nu are tehnica în dotare, nici DGIA, pentru a intercepta persoane. Nu există posibilitatea ca MApN să execute interceptări ilegale”, a declara Marian Hăpău, solicitat de Comisia de anchetă să răspudă acuzaţiilor făcute de fostul ofiţer de contrainformaţii în cadrul DGIA, Doru Paraschiv, potrivit Mediafax.
Hăpău a spus că Paraschiv duce în zona „personală” relaţia profesională şi l-a acuzat de faptul că afirmă lucruri pe care nu le poate demonstra şi nici nu are dovezile necesare.
Hăpău a mai arătat că nu a avut informaţii despre existenţa unui comitet de iniţiativă la nivelul MapN privind alegerea lui Băsescu şi s-a declarat convins că nu a existat un asemenea comitet.
„DGIA nu are atribuţii pe linia alegerilor. În 25 de ani, de când activez în Direcţie, nu am avut informaţii care să vizeze vreo campanie electorală, nici nu ai putea avea ingerinţă în modul în care se votează”, a spus Hăpău.