În acest sens, sub acoperirea juridică a unui contract de mandat cu titlu gratuit a încasat sume în valoare cumulată de aproximativ 2,5 milioane lei provenite de la un condamnat pentru tentativă de omor, având poprire pe conturi în acest sens. De asemenea, în perioada analizată, persoana condamnată a apelat la mai multe căi de atac pentru reducerea pedepsei, astfel că a fost liberat condiţionat în octombrie 2022.
Relația dintre Doru Trăilă și afaceristul Mihai Tufan este făcută prin firmele pe care le-a predat pentru 7 ani avocatului lui Coldea și Dumbravă. Milionarul Mihai Tufan a fost condamnat definitiv la o pedeapsă foarte mică, de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru o tentativă de omor, fapte pentru care judecătorii pronunță de obicei condamnări mult mai mari. Tufan a fost eliberat condiționat în octombrie 2022.
Urma banilor de la Mihai Tufan a fost luată și de procurorii DNA, care au descoperit că milionarul a plătit sume importante către firmele generalilor. Ancheta DNA cercetează și modul în care aceleași personaje și-au folosit influența în protejarea și optimizarea dosarului penal de tentativă de omor al omului de afaceri Mihai Emil Tufan.
Dosarul a fost redeschis pentru că ANAF a contestat soluția de clasare, iar procurorul șef de la Parchetul Curții de Apel București a constatat că acuzațiile sunt întemeiate. Ca urmare a redeschiderii procurorii trebuie să verifice exact circuitul banilor încasați de avocatul Dragoș Dănău, colaboratorul lui Doru Trăilă, de la familia Tufan. Procurorii trebuie să afle și scopul transferurilor primite de Dragoș Dănău.
„Reţine astfel că în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit. a din Legea nr. 241/2005 faţă de care s-a dispus iniţial soluţia de clasare, din cele evaluate de Procurorul ####### rezultă că probatoriul nu a fost epuizat, astfel încât, pentru lămurirea situaţiei de fapt şi stabilirea întregului circuit al sumelor de bani obţinute de intimat este necesară administrarea de probe suplimentare cu privire la tranzacţiile financiare efectuate prin conturile intimatului şi ale numitei ##### ######; totodată, arată că mai sunt necesare şi verificări cu privire la faptul dacă pretinsele cheltuieli au fost făcute de intimat în interesul mandatului sau dacă încasările reprezintă venituri. Pe de altă parte, raportat la sesizarea formulată şi conţinutul acesteia, şi Judecătorul de cameră preliminară apreciază că se impun cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019”, se arată în decizia Curții de Apel București.
Tripleta Coldea – Dumbravă – Trăilă este pusă sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru că și-ar fi traficat influența în dosarul penal al omului de afaceri Cătălin Hideg. Milionarul i-a denunțat la procuratură pe aceștia că i-au cerut 600.000 de euro ca să-i rezolve dosarul penal în care a fost trimis în judecată de Parchetul European.