Potrivit Poliţiei Capitalei, pe 10 august, aproape de ora 23,00, prin sistem 112, au fost sesizate violenţe şi grupuri violente în acea zonă, iar Jandarmeria, care a preluat apelul, a solicitat sprijin Poliţiei pentru a verifica cele semnalate întrucât nu aveau forţe în locul indicat, potrivit Agrepres.
„La faţa locului, pentru a verifica sesizarea, au fost direcţionate echipaje ale Serviciului Acţiuni Speciale, competente a interveni în situaţia comiterii unor fapte de natură penală. La momentul în care au ajuns la locul indicat existau grupuri de persoane care manifestau, dar nu au fost observate distrugeri. În acest sens, a fost transmisă dispoziţia de retragere din zonă şi reluarea poziţiei iniţiale de staţionare. La punerea în mişcare a autospecialelor de Poliţie, persoanele care manifestau le au înconjurat şi nu le au permis deplasarea”, se arată într-un comunicat al DGPMB.
Sursa citată susţine că, pentru a nu provoca vreo vătămare, s-a luat decizia de a rămâne pe loc, în interiorul maşinilor, fără a răspunde în vreun fel la acţiunile care se exercitau din exterior.
„Mai multe zeci de persoane au lovit cu palmele şi pumnii în caroserii, fapt pentru care s-a solicitat sprijin, în suport fiind direcţionate alte echipaje. Şi acestea au fost blocate de persoanele care manifestau, s-a încercat prin acţiuni specifice politiştilor de intervenţie depăşirea blocajului, dar nu s-a reuşit deplasarea către colegii lor, fapt pentru care s-a solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru a permite ieşirea autospecialelor din zonă, acestea deja înregistrând avarii. Echipajele angrenate în verificarea sesizării au fost retrase, avariile înregistate la autospeciale făcând obiectul unui dosar constituit sub aspectul infracţiunii de distrugere. Toate deciziile de pe parcursul intervenţiei au fost luate în contextul situaţiei concrete în teren şi în limitele de competenţă pe care ni le oferă legea”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.