Procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
Copilul a murit săptămâna trecută la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București, unde fusese transportat în stare gravă și diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș le-a cerut miercuri medicilor de familie din județ să-i consulte pe toți pacienții cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internați în ultimele zile cu o infecție a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.
Potrivit directorului DSP Argeș, medicul Sorina Honțaru, decizia a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
„S-a luat decizia ca medicii de familie să consulte copiii și la primele semne de boală, dacă medicul nu a ajuns să-i consulte la domiciliu, să se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, ca să descoperim boala cât mai repede”, a anunțat șefa DSP Argeș, care a precizat că în județ sunt aproximativ șase mii de copii cu vârsta sub doi ani.
Conform datelor DSP Argeș, până în prezent s-au înregistrat în județ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localități aflate la mare distanță unele de altele. Este vorba despre municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.
„Noi suntem încă în anchetă, nu știm cauza îmbolnăvirii acestor copii. În momentul în care ancheta se va termina, poate reușim să stabilim cauza acestei patologii. (…) Facem și noi anchetă, și la ‘Marie Curie’ se face o anchetă și vom comunica rezultatele în momentul în care le avem”, a mai precizat Sorina Honțaru.
Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu bacteria Escherichia coli, internați în prezent la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București.
La ședința convocată de prefect au participat reprezentanți ai Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Spitalului de Pediatrie din Pitești, precum și ai altor instituții cu atribuții în domeniu.
Citeşte şi ALERTĂ MEDICALĂ. O bacterie face ravagii: un copil a murit, alţi 12 se află în stare gravă UPDATE