Știrea este una curioasă în condițiile în care agențiile de presă relatează că în ultima perioadă în Kazahstan sute de oameni s-au prezentat la spital suferind de un sindrom al somnului, scrie efemeride.ro.
Citeşte şi Somnul întrerupt peste noapte îţi afectează grav activitatea din timpul zilei
Oamenii, pur și simplu se culcă noaptea ca și cum nimic nu s-a întâmplat și ciudat este faptul că se trezesc abia peste 6 zile. În timpul somnului îndelungat, comparabil cu o stare de hibernare, nu se produc modificări ale funcționării organismului.
Medicii nu pot diagnostica cauzele acestei boli, dar se pare că are legătură cu encefalopatia. Această boală este una care afectează creierul, motiv pentru care organismul poate intra într-o stare profundă de somnolență. Cu toate acestea, pacienții diagnosticați cu sindromul hibernării se trezesc brusc după 6 zile de somn continuu, după care își continuă viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Citeşte şi BOALA BIZARĂ de care suferă două GEMENE: Nu ne putem abţine să nu facem asta FOTO
Specialiștii din Kazahstan au inițiat o amplă cercetare cu privire la zona din care s-a născut această boală bizară. La prima vedere, s-a subliniat faptul că uraniul exploatat în zonele miniere are o influenţă nefastă asupra funcționării creierului uman. În acest fel, există numeroase voci ale oamenilor de știință, care susțin că expunerea prelungită sau contactul cu elementul chimic provoacă leziuni minore ale creierului.
Somnul de 6 zile se presupune a fi modalitatea prin care corpul uman reacționează pentru a elimina uraniul. Această este o pură teorie, nedemonstrată încă, cel puțin în condițiile în care nivelul de radioactivitate din cele mai mari orașe din Kazahstan a fost măsurat și nu s-a înregistrat nimic ieșit din comun.
Interesant mai este faptul că sindromul somnului nu a afectat până în prezent decât populația din Kazahstan. Mai mult de atât, această boală nu prezintă niciun simptom specific, în consecință poate afecta pe oricine și în orice condiții.