Dosarul Case pentru generali: Mircia Chelaru, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecata a lui Mircia Chelaru, general corp de armată în rezervă, pentru abuz în serviciu privind fraudarea cumpărării unei locuinţe MApN.
Romania TV
28 feb. 2014, 14:19
Dosarul Case pentru generali: Mircia Chelaru, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

„În perioada 2000-2007, inculpatul Chelaru a determinat, cu intenţie, funcţionari din cadrul Ministerului Apărării Naţionale să încheie, fără vinovăţie, un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament, situat în municipiul Bucureşti, deşi acesta nu deţinea un contract de închiriere valabil încheiat pentru acest imobil”, susţine DNA.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false.

Generalul maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, cadru al MApN la data faptelor, în prezent senator, a fost trimis în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DNA.

General de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN la data faptelor, va fi judecat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual (opt acte materiale), toate în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

General maior în rezervă Floarea Şerban, şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN la data faptelor, a fost acuzată de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şși participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave

General maior în rezervă Francisc Radici a fost acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi contra intereselor persoanelor, precum şi pentru participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave.

General maior în rezervă Constantin Năstase va fi judecat pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave.

Generalul locotenent în rezervă Sergiu-Tudor Medar şi generalul de brigadă în rezervă Corneliu Duţă, comandant al Garnizoanei Bucureşti la data faptelor, a fost trimişi în judecată pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual, toate cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de aceştia vor fi judecaţi locotenent în rezervă Gheorghe Rotaru, comandor în rezervă Gheorghe Gonciaruc, colonel în rezervă Ionel Vizitiu şi plutonier adjunct în rezervă Mihaela Matei, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la fals intelectual.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1999-2005, Traian Pigui, în calitate de şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din Ministerul Apărării Naţionale, s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, în baza Legii 562/2004, de către beneficiari – cadre militare cu funcţii de conducere din MApN.

Traian Pigui ar fi întocmit nelegal adrese de repartiţie a unor locuinţe de serviciu şi ar fi acordat avize de repartizare ce nu erau în concordanţă cu legea, prin care i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenţionat a acestor locuinţe. Prin urmare, membrii comisiilor respective au întocmit, în fals, mai multe documente oficiale, în baza cărora s-au vândut locuinţele în regim subvenţionat inculpaţilor Floarea Şerban, Francisc Radici, Constantin Năstase, Sergiu Tudor Medar şi Gheorghe Rotaru.

Şerban, Dobriţoiu, Radici, Năstase, Medar, Rotaru, Gonciaruc, Vizitiu, Duţă şi Matei au închiriat şi ulterior au cumpărat, în regim subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la Ministerul Apărării Naţionale, cu încălcarea prevederilor legale, susţin procurorii.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'