Dosarul de evaziune fiscală de 12 mil. euro: Omul de afaceri Constantin Bădescu s-a predat Poliţiei

Omul de afaceri Constantin Bădescu, dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, s-a predat Poliţiei sâmbătă seară, ceilalţi patru bărbaţi cu mandate de arestare în dosarul de evaziune fiscală cu 12 milioane de euro prejudiciu fiind în continuare daţi în urmărire şi în consemn la frontieră.
Romania TV
03 nov. 2012, 21:01
Dosarul de evaziune fiscală de 12 mil. euro: Omul de afaceri Constantin Bădescu s-a predat Poliţiei

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon, Constantin Bădescu a ajuns, sâmbătă seară, după ora 20.00, la sediul IPJ Mehedinţi, unde s-a predat, el fiind însoţit de către avocatul său.

La ora transmiterii acestei ştiri, Constantin Bădescu a fost încarcerat în arestul IPJ Mehedinţi.

Omul de afaceri a fost căutat în cursul zilei de sâmbătă de către poliţişti atât la domiciliul său din Drobeta Turnu Severin, cât şi la sediile firmelor sale, dar fără rezultat, motiv pentru care a fost dat în urmărire la nivel naţional şi în consemn la frontieră, împreună cu ceilelţi patru bărbaţi care se sustrag în continuare executării mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile, emise, vineri noapte, de judecătorul din cadrul Tribunalului Mehedinţi.

Tribunalul Mehedinţi a pronunţat sentinţa în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce mandatele de reţinere emise de procurori, ale celor şapte persone reţinute, joi, pe bază de ordonanţă, între care şi omul de afaceri Constantin Bădescu expiraseră, astfel încât în sala de judecată au fost prezenţi doar doi dintre inculpaţi.

Atât Constantin Bădescu, cât şi ceilalţi patru bărbaţi din Strehaia, pe numele cărora judecătorul Tribunalului Mehedinţi a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, plecaseră din clădirea Tribunalului Mehedinţi cu o oră şi jumătate înainte, în sala de judecată, în momentul pronunţării sentinţei, fiind prezente doar două dintre persoanele cercetate, dar care au fost lăsate în libertate.

Astfel, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Bădescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu şi fiii acestuia, Mihai Stelian şi Mihai Niţă, dar şi un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

În stare de libertate vor fi cercetaţi doi bărbaţi, unul din Satu Mare şi altul din Drobeta Turnu Severin.

Avocaţii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca în cursul săptămânii viitoare la Curtea de Apel Craiova.

Bădescu a fost reţinut de procurorii DIICOT, joi noapte, alături de alte şase persoane, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor de joi dimineaţă, când 15 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Mehedinţi, şapte persoane au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, între acestea fiind şi omul de afaceri Constantin Bădescu, audierile finalizându-se în cursul nopţii.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!