Dosarul „Gala Bute”, amânat până în noiembrie. Elena Udrea cere anularea sentinţei

Instanţa supremă prelungeşte suspansul în dosarul "Gala Bute". Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis amânarea procesului în luna noiembrie. Este vorba despre dosarul în care Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare. Judecătorii Instanței Supreme au considerat că fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului este vinovat de luare de mită și abuz în serviciu.
Razvan Mihalascu
15 iun. 2021, 09:29
Dosarul

ÎCCJ a decis luni, 14 iunie, să amâne pentru 22 noiembrie procesul în care se judecă recursul în casație formulat de Elena Udrea și Rudel Obreja împotriva sentinței prin care au fost condamnați la pedepse cu închisoarea în dosarul „Gala Bute”.

„Amână cauza şi acordă termen la data de 22 noiembrie 2021, ora 13:00, sala Secţiilor Unite – 103″, este decizia Înaltei Curţi.

În octombrie 2019, un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a admis judecarea acestei căi extraordinare de atac. Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului, a declarat că ”în recursul în casație, s-au invocat motive de nelegalitate a hotărârii de condamnare”.

Elena Udrea a fost condamnată în 2018 la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost găsit vinovat de luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acel moment, Elena Udrea se afla în Costa Rica, potrivit Justnews.

Citeşte şi: Aici se ascunde Bogdan Buzăianu. Omul de afaceri, căutat Justiția română în dosarul Elenei Udrea, se relaxează în vila luxoasă de pe Coasta de Azur

Sentințele din dosarul „Gala Bute”

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În schimb, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Ultimul termen al procesului s-a desfăşurat pe 9 mai, când un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, precum şi de ceilalţi inculpaţi.

Citeşte şi: Încă o lovitură pentru Elena Udrea. Procurorii DNA, măsură pentru ca fostul ministru al Turismului să nu plece din ţară!

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia asociaţiilor de proprietari
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă viața
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Alex Bodi, a RĂBUFNIT după ce Ema Uta a fost surprinsă, din nou, cu alt bărbat: „Să distrugă…” Mesaj FINAL pentru femeia pe care voia să o ia de soție
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Ungaria e în alertă! Restricții de circulație în zilele următoare. Românii au interzis!
StirileBZI
Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va avea loc următorul cutremur devastator în România: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea!”
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Kamala Harris înregistrează un avans promițător în sondaje față de Donald Trump
MediaFlux
AU EXPLODAT în BUZUNAR! RĂSTURNARE TOTALĂ în RĂZBOI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...