Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut astfel decizia luată în 15 mai, tot la instanţa supremă, de judecare a Elenei Udrea în arest la domiciliu.
ICCJ a judecat, joi, contestaţia Elenei Udrea la măsura arestului la domiciliu în dosarul „Gala Bute”.
La finalul şedinţei, Udrea a spus că a cerut revocarea în totalitate a măsurii de arest, dar a arătat că nu crede că instanţa va admite solicitarea sa.
„A fost o şedinţă scurtă. (…) Starea de libertate este firească şi ar trebuie să fie regula, chiar şi pentru cei care sunt acuzaţi de încalcarea legii. În aceste vemuri, în care o simplă acuzatie te duce direct în penitenciar, iar arestul preventiv este generalizat, evident că este foarte greu, la doar doua săptămâni de când am primit arest la domiciliu, mult mai uşor decat arestul in puşcărie, este foarte greu ca o instanta să dispună o măsură mai uşoară.
Noi am cerut revocarea măsurii în totalitate, adică nicio măsura preventivă. Trebuie să rămân consecventă cu ceea ce cred: indiferent care ar fi acuzaţia, dacă nu vorbim de persoane violente sau care se sustrag urmăririi penale ori care vor să influenteze martorii, starea fireasca ar fi acea de libertate”, a declarat Elena Udrea, la plecare.
Citeşte mai mult aici: ELENA UDREA: „Experienţa aceasta este una de destin” VIDEO
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
VEZI ŞI: Elena Udrea: M-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătuşe
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Elena Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.
CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, ANCHETATĂ într-un nou dosar, pentru un credit luat de la BRD