Plângerea îi vizează pe Laura Codruţa Kovesi, la data faptelor procuror general al României, pe George Maior, fost director SRI şi pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI.
„În virtutea drepturilor constituţionale şi a prevederilor Codului de Procedură Penală, am formulat plângere penală împotriva numiţilor Laura Codruţa Kovesi, Florian Coldea şi George Maior. Având în vedere pericolul pentru ordinea publică şi a statului, precum şi probele (şi nu „suspiciuni rezonabile”), aştept luarea de urgenţă a măsurilor legale ce se impun”, a scris Rudel Obreja pe Facebook.
Potrivit Mediafax, în plângerea formulată se menţionează şi numele semnatarului protocolului încheiat între SRI şi Ministerul Public, Gabriela Scutea, cea care l-a reprezentat pe prim-adjunctul procurorului general de la acea vreme.
De asemenea, plângerea este formulată şi împotriva tuturor procurorilor care au făcut parte din „echipe mixte”, dar şi contra celor care au transmis informaţii, date, probe din dosare către angajaţi ai SRI sau au colaborat în orice mod cu structurile de informaţii în baza acestui protocol.
„Este necesar să se stabilească la ce moment, în ce structura şi cu ce resurse a luat fiinţă acest grup, cine a fost iniţiatorul şi constituitorul acestui grup, cât de extinse au fost legăturile sale şi câţi membri au aderat la acest grup – devenind beneficiari ai informaţiilor strict secrete şi implicit ai puterii oculte care a îngrozit justiţia şi justiţiabilii, câţi membri sprijinitori au avut, cine sunt aceştia şi în ce formă au acţionat în vederea punerii în aplicare a acestui plan zero diabolic şi distructiv la adresa puterii judecătoreşti”, se arată în documentul înaintat procurorului Daniel Horodniceanu.
În aceeaşi sursă se precizează că, pentru a dovedi cele stipulate în plângere, Rudel Obreja va prezenta înscrisuri şi martori, atunci când va fi chemat de organele de urmărire penală, în calitate de parte vătămată.
De altfel, vineri, apărătorul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să transmită către DNA o solicitare de lămuriri privind implicarea SRI în dosarul „Gala Bute”, instanţa aprobând această cerere.
„În spaţiul public a apărut un protocol încheiat între SRI şi PÎCCJ. Legat de acest dosar, a fost emis în 21 aprilie 2015 un comunicat în care este prezentată situaţia şi, în final, se spune că procurorii au beneficiat de sprijin al SRI. Solicităm să emiteţi adresa către DNA să ni se comunice dacă a existat un plan comun de acţiune, dacă a fost constituită echipă operativă comună şi dacă DNA a comunicat operativ modul de valorificare a informaţiilor sau sesizărilor de la SRI şi dacă SRI a sprijinit efectuarea constatării tehnice. Invocăm aceste lucruri pentru a beneficia de dreptul la un proces echitabil şi pentru a face apărări. Dacă veţi încuviinţa, ne rezervăm dreptul de a solicita anularea acestui protocol. El este desecretizat, a fost denunţat, dar a produs efecte. Vrem să vedem dacă a produs efecte şi în această cauză”, a solicitat Dan Lupaşcu, avocatul lui Rudel Obreja, în instanţă.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis această cerere.