UPDATE: Rudel Obreja s-a predat deja la poliţie şi a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei. El a primit vestea privind arestarea sa preventivă acasă, de unde a luat apoi un taxi şi s-a dus la secţia de poliţie de care aparţine. Acolo, fostul preşedinte al FR Box a fost încătuşat şi dus apoi în Arestul Poliţiei Capitalei. Anterior, Rudel Obreja le-a spus jurnaliştilor că viaţa e ca un meci de box şi că nu are de gând să cedeze şi să o denunţe pe Elena Udrea. Mai mult, Obreja a precizat că petru el cele 30 de zile de arest preventiv vor fi ca un cantonament.
Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box (FRB), a declarat joi că se dorește ca el să facă un denunț împotriva fostului ministru Elena Udrea, acuzând faptul că s-a cerut arestarea lui preventivă pentru că nu spune ce vor anchetatorii.
Rudel Obreja a susținut că este paradoxal faptul că pentru persoanele pentru care s-au reținut infracțiuni de corupție nu s-a cerut arestarea preventivă de către DNA, cum se cere în cazul lui.
Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele FRB, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, este anchetat cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alţii; Ştefan Lungu, la data faptelor consilier personal al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL, cu privire la infracţiunea de trafic de influenţă; Gheorghe Nastasia, la data faptelor secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu privire la infracţiunea de luare de mită; Miron Dorel Gardean, acţionar majoritar şi administrator al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu; Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunea de cumpărare de influenţă, şi Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.
În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, se arată că, în cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societăţii Termogaz Company SA, aproximativ 10% din valoarea plăţilor încasate de această societate, în schimbul promisiunii că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de societate în cadrul programului „Schi pentru România”.
Gheorghe Nastasia i-a indicat lui Adrian Gardean că această sumă, de circa 3.000.000 lei, trebuie să o plătească societăţii lui Rudel Obreja, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.
Elena Udrea A ÎNCĂLCAT controlul judiciar. Vezi noile ACUZAŢII care îi sunt aduse
SC Termogaz Company SA a încheiat în perioada 2010-2011 mai multe contracte de achiziţie publică finanţate din fondurile MDRT prin programul „Schi în România”, cele mai importante dintre acestea având ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutâiul Doamnei şi Straja, precum şi a unei pârtii de teleschi în oraşul Borsec.
De asemenea, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, Ştefan Lungu, a primit, în cursul anului 2010, în două tranşe, suma totală de 695.367,06 lei, de la inculpaţii reprezentanţi ai SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean şi Miron Lupulescu, în schimbul promisiunii că va determina funcţionarii din conducerea MDRT să aprobe finanţarea unor contracte de lucrări încheiate de societatea respectivă cu mai multe unităţi administrativ teritoriale.
Anchetatorii notează că, pentru a ascunde natura acestor plăţi, au fost întocmite mai multe contracte fictive de achiziţie.