Omul de afaceri Tudor Breazu ar fi primit bani drept mită sub forma unor contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la Elena Udrea, ar fi constatat procurii DNA.
Sursele citate au explicat că după ce administratorul încasa de la Ministerul Dezvoltării banii pentru lucrările efectuate, în baza contractului încheiat 10% s-ar fi întors la Elena Udrea, sub formă de mită, prin intermediului lui Tudor Breazu.
Aceleași surse au afirmat că modalitatea de primire a mitei ar fi fost — administratorul vira bani în contul lui Breazu, sub formă de contracte fictive de publicitate, iar acesta îi dădea Elenei Udrea.
Potrivit surselor citate, Tudor Breazu va fi prezentat duminică Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă.
Cine este Tudor Breazu?
Jurnalul.ro scria în 2013 că persoana împuternicită de Elena Udrea pentru administrarea afacerii de la Nana este nimeni altul decât Liberiu-Tudor Breazu, un împătimit excentric al vieţii de noapte, supranumit în lumea mondenă cu apelativul Cici.
„Liberiu Breazu este membru al PDL Bucureşti, organizaţie condusă până recent de Elena Udrea şi membru în comisia de Administraţie Ordine Publică, Siguranţă Naţională, Dezvoltare Locală şi Regională a PDL Bucureşti. Această comisie este condusă de Ana Maria Topoliceanu, prietena Elenei Udrea, fostă asociată într-o firmă şi director al CNI în mandatul lui Udrea de la Dezvoltare.
Din declaraţia de avere a Anei Maria Topoliceanu reiese că aceasta împarte cu Breazu, în calitate de proprietari, un apartament în Bucureşti.
Aceasta nu este însă singura locuinţă a lui Breazu, care a primit 7 case de la RAAPPS, pe persoană fizică şi pe firma sa, în timpul guvernului Boc. Pe ROMLIT SPECTRUM SRL – o locuinţă de 157 de metri pătraţi în strada Mihai Eminescu numărul 82-88. O altă locuinţă de la RAAPPS este situata la parterul unei vile din Dorobanţi, de pe strada Iuliu Tetrat, are 142 de metri pătraţi cu 229 de metri pătraţi curtea, 22 de metri pătraţi garajul. Tot Breazu este cel care a înregistrat la OSIM Mişcarea pentru Noul Bucureşti”, scria sursa citată.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft.
În dosarul „Gala Bute„, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.
În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.
Citeşte şi: GALA BUTE: Rudel Obreja, Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, şi Gheorghe Nastasia, reţinuţi de DNA
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja.
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Ion Ariton. Comisia juridică din Senat a avizat marţi solicitarea procurorilor, urmând ca plenul să aibă decizia finală asupra cererii DNA.
Citeşte şi: CTP, despre Elena Udrea: Probabil va fi ARESTATĂ destul de curând