„În cursul zilei de astăzi, 7 decembrie 2017, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect accidentul rutier produs în data de 6 decembrie 2017, în jurul orei 21, în București, în zona Palatul Parlamentului, accident soldat cu vătămarea corporală a două persoane. În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.
Citeşte şi: Momentul în care deputatul PSD loveşte cu maşina doi protestatari, la Parlament, a fost filmat VIDEO
Întrebat de jurnaliști la ieșirea din CSM care este situația dosarului în care este implicat deputatul Ion Terea, acuzat că ar fi lovit două persoane care protestau miercuri în fața Parlamentului, Augustin Lazăr a răspuns: „Se vor face cercetări, evident, ca în orice cauză. (…) Se vor face cercetări cum se fac în dosarele penale fără nicio discriminare”.
Dosarul a fost deschis de Poliția Capitalei, care l-a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Un incident auto în care au fost implicați doi pietoni și un conducător auto care ieșea cu mașina din incinta Parlamentului s-a petrecut miercuri seara, în timpul protestului împotriva modificărilor aduse legii răspunderii magistraților.
Biroul de presă al Poliției Capitalei anunța joi dimineață că polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, care va fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Deputatului PSD de Sibiu, Ioan Terea, i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce a fost acuzat că a lovit cu mașina, miercuri seară, în apropierea Palatului Parlamentului, doi participanți la protestul față de modificările aduse legilor Justiției.
Peste 400 de oameni au protestat miercuri seară în faţa Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor se dezbătea legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.
La un moment dat, doi protestatari au susţinut că au fost loviţi de maşina unui deputat care ieşea din curtea Parlamentului. Atât deputatul PSD Ioan Terea, cât şi cei doi protestatari au fost conduşi miercuri seară la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri. Criminaliștii au inspectat mașina deputatului Ioan Terea și vor viziona și imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru a determina ce s-a întâmplat.
În replică, deputatul PSD susţine că este nevinovat, că protestatarii i-au lovit maşina.
„În jurul orei 21 am părăsit Palatul Parlamentului. La iesire SPP-istul a spus ca ieşirea normală este blocată de protestatari şi bine ar fi să ies prin stânga. Am iesit pe acolo, la ieşire este o trecere de pietoni la Parcul Izvor, m-am încadrat cu maşina să fac stânga pentru că eu plecam la Sibiu. Pe trotuar erau câteva zeci de protestatari. În momentul în care m-am apropiat de ei cu maşina, au văzut lipit în geamul meu permisul de acces la Parlament şi atunci mi-au dat roata la maşină. Atunci am oprit maşina şi dădeau cu pumnii şi cu picioarele in maşina şi încet – încet m-am strecurat printre ei. Unii dintre ei s-au urcat pe maşină, alţii dădeau cu pumnii şi picioarele, se poate vedea ca maşina este lovită lateral. Eu dacă loveam pe cineva aveam botul maşinii lovit, să se vadă urme. Au fost probe criminalistice, s-a vazut ca toata masina era lovita pe partea dreapta, deci eu nu aveam cum să lovesc pe cineva. Într-adevar unul dintre ei s-a aruncat pe capota maşinii şi în momentul când am demarat, la vreo 5 metri, s-a aruncat sau a căzut de pe capotă şi am oprit. A venit poliţia, m-a testat cu etilotestul, m-a dus la Brigada rutiera, acolo am cerut să mi se prevaleze inclusiv probe biologice pentru că se vehicula ideea ca am picat la înţelegere cu cei de la politie fiindca eu sunt băut şi aşa mai departe. Au recoltat probe biologice şi cam acesta a fost incidentul”, a declarat deputatul PSD Ioan Terea, într-o intervenţie telefonică la România TV.
Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD – ALDE – UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.