„Respinge excepţia necompetenţei personale a Curţii de Apel Bucureşti invocată de reprezentantul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii penale din data de 15.12.2016, pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul penal nr. 27415/3/2016/a1”, se arată în decizia instanţei, care este definitivă, potrivit news.ro.
La termenul anterior, DNA a cerut ca dosarul sa fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că Olguţa Vasilescu a fost aleasă în Parlament, iar judecata este de competenţa instanţei supreme.
Procurorul DNA a recuzat, în 17 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul care trebuia să ia în discuţie contestaţia privind retrimiterea la DNA a dosarului în care ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, este acuzată de fapte de corupţie, iar avocatul acesteia a recuzat procurorul de şedinţă şi a susţinut că recuzarea instanţei este ”absolut nemaiîntâlnită, este o premieră”.
Tribunalul Bucureşti a decis, în 15 decembrie 2016, pentru a doua oară, retrimiterea la DNA a dosarului Olguţei Vasilescu, în care este acuzată de patru fapte de luare de mită pe care le-ar fi comis când era primar al Craiovei, după ce în urmă cu două luni a dispus ca această cauză să fie restituită procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul fostului edil, însă Curtea de Apel a stabilit ca dosarul să se întoarcă la TB, pentru continuarea judecării în Cameră preliminară.
DNA a formulat o nouă contestaţie, după decizia din 15 decembrie.
În 19 iulie 2016, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Olguţa Vasilescu, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii nonprofit.
Potrivit rechizitoriului, în 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.
Procurorii spun că, în cadrul “donaţiilor”, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, “ca urmare a exercitării influenţei sale politice”, suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain.
Aceşti bani şi alţi 25.000 de euro, a căror provenienţă nu a fost stabilită de anchetatori, ar fi fost daţi în preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat întreaga sumă staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.