DOSARUL MICROSOFT. Cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, discutate la Comisia Juridică

Senatorii jurişti urmează să se reunească luni, la ora 13,00, pentru a analiza referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu şi pe care ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, le-a transmis conducerii Senatului.
Iulian Tudor
13 oct. 2014, 07:32
DOSARUL MICROSOFT. Cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, discutate la Comisia Juridică

‘A fost convocată şedinţa Comisiei juridice pentru luni pentru a se studia dosarele. Sunt 13 volume. Urmează să stabilim când ne mai întâlnim, când reuşesc toţi senatorii să studieze documentaţia‘, a declarat vineri pentru AGERPRES Ioan Chelaru.

De asemenea, senatorii jurişti ar putea să se reunească şi în cursul zilei de marţi, pentru o nouă şedinţă a comisiei.

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat pentru AGERPRES că a fost invitat să participe la şedinţa Comisiei juridice de luni pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la subiectul licenţelor IT (Microsoft).

‘Am fost invitat să particip la şedinţa Comisiei juridice luni, la ora 13,00. Eu am primit invitaţie scrisă. Marţi este a doua şedinţă. Luni se deschid documentele şi marţi e din nou şedinţă’, a spus el.

Biroul Permanent al Senatului a hotărât pe 1 octombrie să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, dând un termen comisiei de 15 zile pentru întocmirea unui raport, care urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.

‘Am încercat cu maximă rapiditate să operaţionalizăm această problemă. Am hotărât, conform procedurilor, Regulamentului, să înaintăm referatul şi copiile materialului probator către Comisia juridică, căreia i-am dat un termen de 15 zile pentru întocmirea raportului. 15 zile calendaristice, întotdeauna aşa se procedează. Deci, astăzi suntem în 1, pe 15 octombrie. (…) După ce vine raportul, acesta trebuie trimis, adus la cunoştinţa tuturor grupurilor parlamentare şi sigur că după aceea în prima şedinţă de plen va intra în discuţie’, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent din 1 octombrie.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de Corpul de Control al Prim-ministrului ca urmare a verificărilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'