Dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS, în cameră preliminară

Dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, s-a mutat în cameră preliminară, potrivit noului Cod de procedură penală, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti (CAB).
Iulian Tudor
26 feb. 2014, 11:08
Dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS, în cameră preliminară

Noile prevederi statuează că pe perioada desfăşurării procesului în cameră preliminară, procesul nu este public şi nu au acces decât părţile implicate şi avocaţii acestora, procurorul de caz şi experţi/traducători, potrivit Agepres.

„În baza art.6 din legea nr.255/2013 dispune scoaterea cauzei de pe rol şi trimite dosarul la judecătorul de cameră preliminară cu termen la 26.02.2014. Onorariu avocat oficiu, parţial, în sumă de câte 100 lei, pentru fiecare inculpat, se va avansa din fondul MJ. Se va înainta adresă la parchet pentru comunicarea unui număr necesar de copii certificate ale rechizitorului. Fără cale de atac”, se arată în decizia CAB din 11 februarie.

Decizia a fost luată întrucât în acest dosar nu s-a început judecata, deoarece nu s-a citit încă actul de sesizare a instanţei.

„Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor ori efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanţă, dar nu poate fi mai mică de 15 zile de la aceeaşi dată”, potrivit noului Cod de procedură penală.

Instanţa a făcut o adresă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru trimiterea unei copii a rechizitoriului, ce va fi comunicat părţilor şi persoanei vătămate.

Pe 6 noiembrie 2013, magistraţii CAB au respins ca nefondată cererea procurorilor anticorupţie de impunere a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013 în acest dosar.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Ei sunt acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu şi persoanele juridice Antena TV Group şi Intact Publishing sunt acuzaţi de şantaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu şi SC Antena 3, de complicitate la şantaj, iar fostul şef ANAF în funcţie la data faptelor, Şerban Pop, de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra unui acţionar al unei societăţi comerciale (parte vătămată), ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'