Dosarul reţetelor false de la Hunedoara: Lider PC, ridicat de anchetatori şi dus la audieri VIDEO

Preşedinta filialei municipale a PC din Hunedoara, Tatiana Făgădar Vasilescu, a fost ridicată şi dusă la audieri alături de mai mulţi medici şi farmacişti, în cazul reţetelor false eliberate de doi medici. Un număr de 33 de persoane au fost duse, până acum, la sediul DIICOT din Deva.
Iulian Tudor
05 apr. 2013, 09:40
Dosarul reţetelor false de la Hunedoara: Lider PC, ridicat de anchetatori şi dus la audieri VIDEO

Peste 30 de persoane – medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice – au fost duse, vineri, la sediul DIICOT din Deva, în urma percheziţiilor care au avut în cazul eliberărilor de reţete false, în faţa anchetatorilor fiind prezentat şi liderul PC Hunedoara.

Printre persoanele duse la audieri – medici, farmacişti, asistenţi de farmacie şi distribuitori de produse farmaceutice – se află preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, Tatiana Făgădar Vasilescu.

Făgădar Vasilescu, care este şi consilier local, este în conducerea unui lanţ de farmacii din oraş, iar procurorii au suspiciuni că ar fi printre beneficiarii decontărilor făcute de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pe baza unor reţete false.

Procurorii au ridicat şi autoturismul lui Făgădar, un Porsche Cayenne.

Tatiana Făgădar Vasilescu a declarat la intrarea în sediul DIICOT Hunedoara că nu se consideră vinovată.

La sediul DIICOT a fost adus şi soţul acesteia. „Nu ştiu de ce ne-au adus aici. Soţia mea nu deţine farmacii, ea este angajata unui lanţ de farmacie şi sunt convins că nu a făcut nimic ilegal”, a spus soţul femeii.

Printre cei care sunt audiaţi de către procurorii DIICOT se află o grefieră de la Tribunal care l-ar fi informat pe unul dintre cei doi medici care eliberau reţete false că instanţa a aprobat cererea procurorilor de interceptare a convorbirilor sale telefonice. Astfel, grefiera riscă să fie pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului.

Procurorii şi poliţiştii au efectuat, vineri, percheziţii în Hunedoara şi Timiş, la medici şi farmacişti acuzaţi că au eliberat sute de reţete false pentru medicamente, în special oncologice, apoi le-au decontat la CAS Hunedoara prin societăţi care deţin farmacii, încasând ilegal 3,3 milioane de lei. 35 de persoane urmează să fie audiate de procurori în acest caz.

Anchetatorii au descins la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat suspectat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic. Totodată, poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism fac percheziţii la patru farmacii şi două cabinete medicale din judeţele Hunedoara, Timiş şi Sibiu.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010 – 2012, doi medici de la Spitalul Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante, substanţe cu valori mari, pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi în tratament, au precizat procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

„Reţetele au fost predate liderilor grupării şi depuse ulterior pentru decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii în municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasată astfel, în mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei”, potrivit DIICOT.

Poliţia Română a precizat că, pe parcursul anchetei, grupul infracţional organizat a fost sprijinit de o grefieră de la Tribunalul Hunedoara şi de soţul acesteia, care au transmis unuia dintre medici că instanţa a autorizat interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice.

Totodată, în această cauză este cercetată şi o altă persoană, pentru sprijinirea grupului infracţional, fiind suspectată că a primit 10.000 – 15.000 de euro de la un membru al grupării, asigurându-l că are influenţă la conducerea Gărzii Financiare şi că poate influenţa rezultatul verificărilor, potrivit Poliţiei Române.

 

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Al Treilea Incident de Zbor la Joasă Altitudine pentru Southwest Airlines în 2023
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!