La finalul lui decembrie 1990, când el a cerut să fie anchetate persoanele responsabile de crimele din timpul Revoluţiei, Ion Iliescu, preşedintele de la acea vreme, l-a chemat la Cotroceni şi l-a făcut să tacă.
„Procurorul general de la vremea aia nu a reactionat, ci doar Cotroceniul care m-a convocat într-o şedinţă în care erau toţi consilierii preşedintelui de la acel moment. Era şi domnul Iliescu, bineînţeles. Era şi ministrul de Interne şi procurorul general. Erau toţi acolo şi toţi erau nemulţumiţi de această declaraţie a mea (…) De ce am dat-o şi ce vreau să se obţină, ce vreau să fac. Eu, din păcate, eram un om fără instrumente administrative să pun în mişcare parchetul”, a relatat Victor Babiuc.
Acum, la 25 de ani după, preşedintele de la acea vreme Ion Iliescu urmează să fie chemat la audieri în dosarul Revoluţiei. Mai mult, în acest caz şi şi preşedintele Klaus Iohannis a cerut găsirea vinovaţilor.
„Este dreptul şi obligaţia justiţiei de a-i identifica şi de a-i aduce în faţa legii pe cei care se fac vinovaţi (…) Faptul că astăzi există încă oameni cu mâinile pătate de sânge care au săvârşit crime în timpul Revoluţiei sau comunismului şi care se plimbă liberi arată de fapt incapacitatea noastră ca societate de a-i găsi şi pedepsi pe cei vinovaţi”, declara Klaus Iohannis la scurtă vreme după preluarea mandatului de preşedinte al României.
Potrivit informaţiilor care există până în acest moment, peste 1160 de persoane au murit la Revoluţie.
Citeşte şi România, condamnată din nou la CEDO în dosarul Revoluţiei