Avocaţii au spus că Jean Pădureanu nu îşi mai poate ţine diabetul sub control şi are momente dese de amnezie, când nu îşi recunoaşte nici familia.
Citeşte şi Jean Pădureanu este grav bolnav. Are probleme cu memoria şi nu-şi mai recunoaşte familia
La intrarea în sediul Curţii de Apel Bucureşti (CAB), George Copos, un alt inculpat din dosarul Transferurilor, a declarat că a obosit de hărţuiala presei, care a pus o mare presiune pe cei judecaţi în acest caz.
„Cred că noi am fi putut face mult mai mult în aceşti şase ani de zile, cu aceste drumuri am pierdut sute de milioane de euro pe care nu i-am investit. Vreau multă linişte, pace şi stabilitate de sărbători. Cred că se va termina repede, sunt două doamne judecătoare exigente, aspre cu noi. Simt o enormă frustrare că sunt aici nemeritat„, a spus patronul Rapidului.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2014.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar şi recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Neţoiu şi fraţii Ioan şi Victor Becali şi a trimis dosarul spre rejudecare.
Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.
CAB a mai decis atunci alte condamnări: trei ani de închisoare cu suspendare pentru finanţatorul de la Gloria Bistriţa Jean Pădureanu, patru ani de închisoare pentru Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, şapte ani de închisoare cu executare în cazul lui Cristian Borcea, fost finanţator al FC Dinamo Bucureşti, opt ani de închisoare cu executare pentru fostul impresar Ioan Becali, şapte ani de închisoare cu executare pentru impresarul Victor Becali, trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul angajat al firmei ‘Becali sport’ Gică Popescu şi trei ani de închisoare cu suspendare pentru Gheorghe Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo.
Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpaţi la plata unor despăgubiri către ANAF şi către cluburile sportive implicate, precum şi instituirea de sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toţi cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.
Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei „Becali sport”.
Toţi au fost acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.
DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind ‘spălaţi’ prin intermediul unor firme off-shore.
Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.
Conform probatoriului administrat, între Copos, Borcea, fraţii Becali, Pădureanu, Popescu şi Neţoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind viraţi reciproc în conturile personale, fără justificare.