DOSARUL ZILEI, EPISODUL 108: BENEA ŞI STAVARACHE AU SPERIAT BACĂUL

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.
Romania TV
03 sept. 2014, 11:29
DOSARUL ZILEI, EPISODUL 108: BENEA ŞI STAVARACHE AU SPERIAT BACĂUL

Imaginati-va politicienii dintr-un intreg judet paralizati de frica. Frica de puscarie! La Bacau procurorii DNA i-au executat simultan pe primarul orasului Romeo Stavarache si pe seful consiliului judetean Dragos Benea. Atat Stavarache cat si Benea faceau parte, aparent, din garda tanara de politicieni. Nu erau catalogati drept baroni locali si fiecare aveau in fata o cariera politica importanta in partidele din care fac parte.

Ce se intampla la Bacau demonstreaza ca oricat de tineri si lipsiti de legaturi cu trecutul ar fi politicienii, sistemul de hotie din Romania ii acapareaza. Nu ai cum sa faci politica daca nu esti bagat intr-o echipa de facut bani care sa fie folosita in campanii electorale sau pentru partid. Haideti sa vedem faptele pentru care sefii politici de la Bacau, Stavarche si Beneau, au cazut victimele DNA. O sa incepem cu Dragos Benea. Benea a fost extrem de discret in legatura cu afacerile sale, s-a ascuns cat a putut si cam toate combinatiile le-a facut in familie. Nu a fost insa de ajuns ca sa scape de procurori. 

Benea este sef al PSD Bacau si presedintele consiliului judetean inca din anul 2004. Avea numai 29 de ani cand a devenit micul “baronas” al Bacaului. El este creatia politica a puternicului clan politic Sechelariu dar a fost apoi preluat de eminenta cenusie Viorel Hrebenciuc. Timp de 10 ani, juniorul Benea a tacut si a facut. Nimeni practic nu a auzit de un scandal politic la Bacau ca in vremea fratilor Sechelariu. Procurorii DNA au pornit investigatia impotriva lui Benea plecand de la alt dosar – dosarul de coruptie Romstrade al mogulului asfaltarilor, Nelu Iordache. Bagat la racoare, Iordache a inceput sa dea declaratii cui si cat a dat spaga. La Bacau, Nelu Iordache a castigat un important contract de concesiune al aeroportului prin compania aeriana Blue Air. 

Practic, sefului judetului Benea a privatizat mascat aeroportul in beneficiul lui Iordache. Mai mult, procurorii au aflat ca familia lui Benea a inceput sa faca afaceri cu societatea Blue Air, imediat ce baronasul a semnat contractul. Tatal lui Benea, Laurentiu, a inchiriat un imobil companiei Blue Air in centrul Bacaului. Procurorii au mers mai departe si au luat la verificat averea reala a familiei Benea, trecuta pe numele tatalui, a mamei baronului dar si pe numele logodnicei sale, Andreea Nistor. Ea este cheia investigatiei DNA. Andreea Nistor si Dragos Benea au impreuna un copil dar nu sunt casatoriti. Ei locuiesc intr-o vila de lux in Bacau trecuta pe numele mamei baronului. 

Logodnica detine ofical o singura firma dar controleaza indirect multe alte afaceri. Surse din PSD afirmă că preşedintele CJ Bacau detine indirect o impozanta cladire de birouri in centrul orasului, langa catedrala, numita Turnul Buena Vista. O alta investitie imobiliara ar fi cladirea de birouri Carta Office. Familia mai detine multe alte spatii comerciale din zona centrala si piata orasului. Tatal baronului Benea detine si el trei societati comerciale. La inceputul lunii august, procurorii DNA au pus cap la cap informatiile si au trecut la perchezitii, atat la vila lui Dragos Benea cat si la consiliului judetean Bacau dar si la alte 27 de adrese din Bacau. O alta intrebare cheie este: de unde au avut bani familia lui Benea si logodnica Andreea Nistor sa faca toate investitiile imobiliare si afacerile? Asta, pentru ca, oficial, baronul PSD este sarac lipit pamantului – el detine, atentie, doar 2 ceasuri si un cont de cateva mii de lei. 

Procurorii insa stiu ca timp de 10 ani consiliul judetean a acordat contracte de asfaltare si contructii in valoare de zeci de milioane de euro firmelor mogulilor Umbrarescu si Casuneanu, regii asfaltului din Moldova. Un alt beneficiar al banilor de la Consiliul judetean Bacau este si afaceristul Costica Rusu, patronul companiei Unic General Construct. Aceasta firma a construit si imobilul de birouri Bunea Vista, detinut de familia Benea prin logodina Andreea Nistor. Insa, afaceristul Rusu nu si-a incasat toti banii pentru lucrarile la cladire astfel ca l-a turnat pe Benea la DNA. 

Se pare ca si mogulul Costel Casuneanu a scris cat, cine si cum a contribuit la campaniile PSD. Mai amuzant este ca, acest ditamai mogul, Casuneanu, a devenit practic turnator cu acte al procurororilor DNA – el l-a denuntat si pe primarul Bacaului, Romeo Stavarache – prietenul baronului Benea. Maine o sa aflam cum a intrat la puscarie primarul Stavarache, din propria prostie !!! 

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cine deține, de fapt, lanțul de farmacii Tei din București. Puțini români știu cine se află în spatele mega-afacerii
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Tot ce e emis înainte de 1 ianuarie 2024 nu se mai folosește
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Valoarea de la care o casă sau o maşină devine bun de lux şi se plăteşte impozit în plus. Data limită pentru Formularul 216
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Fără aparate de condiționat pe fațadele clădirilor. Legea, în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Sebastian, de la „Casa iubirii”, în lacrimi după cearta cu Roberta: „Nu mă simt bine, îmi este rău!”
Capital.ro
Este interzisă instalarea aparatelor de aer condiționat pe fațadele clădirilor! Se dau amenzi usturătoare.
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cercetătorul Vincent Lyne dezvăluie posibila locație a epavei zborului MH370
MediaFlux
CEA MAI MARE PENSIE după recalculare. O primește o persoană care a lucrat DOAR 18 ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...