Dosarul Zilei, episodul 57: Florin Popescu şi puii electorali de Dâmboviţa VIDEO

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.
Silviu Mănăstire
28 apr. 2014, 06:32
Dosarul Zilei, episodul 57: Florin Popescu şi puii electorali de Dâmboviţa VIDEO

Parca suntem in razboiul stelelor. Exista in acest moment doua tabere politice care se lupta fara mila, tabara premierului Victor Ponta si cea a presedintelui Traian Basescu . In fiecare zi, mai cade pe campul de lupta cate un general. Cei mai multi au fost impuscati din tabara lui Ponta, dar, incet- incet, vin la rand si soldatii lui Basescu. Partidul Miscarea Populara, creat de presedinte, a primit zilele trecute o lovitura de gratie: procurii DNA il ancheteaza pentru coruptie pe Florin Popescu. Acesta este secretarul general al PMP, omul care se ocupa de toata organizarea Miscarii in teritoriu si mana dreapta a Elenei Udrea. Dosarul penal al baronului Popescu si arestarea lui iminenta vor lovi direct in motorul electoral al PMP. Popescu trebuia sa se ocupe de stransul voturilor din tara la alegerile europarlamentare.

Ancheta procurorilor confirma de fapt ca baronul Popescu era persoana potrivita pentru a aduce voturi la PMP, deoarece el ar avea o mare experienta in aranjarea mitei electorale. Ca o paranteza trebuie spus, ca toate partidele folosesc metode ilegale de strans voturi: mita cu bani, mita in produse alimentare sau mita in diverse produse casnice, de la cizme de plastic sau galeti, la paturi sau haine. Mancarea ramane insa mita preferata a politicienilor.

Asadar, DNA il acuza pe baronul Popescu ca, in timpul campaniei electorale din noiembrie 2012, acesta a luat spaga 70 de tone de carne de pui, adica aproape 60 de mii de pui. Carnea a fost apoi impartita alegatorilor din judetul Dambovita. Valoarea carnii a fost estimata la circa 100 de mii de euro. Atunci, in 2012, baronul Popescu a candidat pentru functia de presedinte a Consiliului Judetean Dambovita dar a pierdut alegerile. La prima vedere, povestea de la Dambovita pare a fi o spaga de zi cu zi, obisnuita, pentru ca politicienii isi finanteaza de 20 de ani campaniile electorale cu mancare si bautura din belsug, platita de diversi afaceristi care vor sa fie protejati in fata legii. Spaga electorala din Dambovita scoate insa la iveala o increngatura mafiota de mari dimensiuni.

In centrul afacerii se afla cetateanul libanez Rami Ghaziri, in varsta de 39 de ani, proprietarul celor mai mari ferme de cresterea pasarilor din Romania, Avicola Tărtăşeşti şi Avicola Crevedia, ambele situate in judetul Dambovita. Libanezul Ghaziri facea afaceri de peste 100 de milioane de euro si avea nevoie disperata de protectie din partea politicienilor care controlau Fiscul si Politia. De ce avea nevoie de protectie? Pentru ca libanezul facea evaziune fiscala pe scara industriala. In octombrie 2013, procurorii l-au arestat pe Ghaziri pentru implicarea intr-o retea de evaziune fiscala cu carne, care a prejudiciat bugetul statului cu peste 70 de milioane de euro.

Firmele lui Ghaziri au obtinut si o returnare ilegala de TVA, de peste 20 de milioane de euro. Din dosarul de evaziune reiese ca libanezul Ghaziri i-a dat spaga si procurorului Angela Nicolae, pentru a beneficia de protectie. Aflat in puscarie, libanezul a inceput sa dea declaratii in fata procurorilor despre cei care ii protejau interesele. Asa a a aparut pe lista politicienilor manjiti de libanez si numele baronului portocaliu Popescu. Popescu s-ar fi ocupat personal de afaceri, impreuna cu unul dintre angajatii libanezului Gharizi. In dosarul de evaziune a fost retinut anul trecut si influentul afacerist Iustin Paraschiv, de la Mizil, implicat si el in afaceri cu carne. Acest Paraschiv avea legaturi puternice in zona politica, care ajungeau pana la cei mai puternici oameni din Romania. Dosarul de la Dambovita este doar inceputul unei operatiuni ample desfasurata de Serviciul Roman de Informatii, prin care se urmareste anihilarea marilor retele de evazionisti fiscali protejati de politicieni.

Nu intamplator, baronul Popescu a cazut in plasa procuraturii de abia in 2014, pentru ca, atat timp cat PDL a fost la putere, libanezul Ghaziri (cel care i-a dat spaga) nu a avut probleme cu Fiscul si Politia. Dupa ce nu a mai fost protejat, libanezul a inceput sa vorbeasca. Este semnalul ca vor urma multe alte dosare, in care afaceristii corupti ii vor baga la inchisoare pe politicienii corupti, care i-au tinut in brate atatia ani.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!